Волфсбург: Историјска прича!

Фудбалери Волфсбурга сматрају да су пласманом у четвртфинале Лиге шампиона многима потврдили да им је ту место. Тај успех користиће им и у Бундеслиги...

Фудбал 10.03.2016 | 18:40
Волфсбург: Историјска прича!

Волфсбург је први пут у историји изборио пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

Они су у реванш мечу осмине финала савладали Генк са 1:0, а једини гол на мечу постигао је Андре Ширле у 74. минуту.

"Не дешава се сваког дана да се пласирате у четвртфинале Лиге шампиона. Ово је нешто велико, историјско за Волфсбург. Сви ћемо од тога имати користи", рекао је Ширле.

Волфсбург је у право време ушао у форму, пошто је везао две победе у првенству и попео се на седмо место на табели, па је и даље у игри за пласман на позиције које воде у европска такмичења. Такође, Волфсбург је везао и четири победе у Лиги шампиона.

Велики успех у Лиги шампиона донеће екипи самопоуздање, а Јулијан Дракслер сматра да ће им користити и у домаћем првенству.

"Срећан сам што смо се изборили за пласман у четвртфинале. Ово је за нас одлична прича, пошто неки људи нису мислили да можемо да урадимо много у Лиги шампиона. Такође, овај успех ће нам користити и у Бундеслиги, пошто тренутно на табели нисмо тамо где бисмо желели да будемо", рекао је Дракслер.

Спортски директор Волфсбурга Клаус Алофс уочи жреба сматра да то није крај европске приче.

"Пласман међу четири најбоље екипе? Сигурно је да ће у наставку такмичења бити екипа против којих ће бити веома тешко. Али, биће и других тимова против којих ћемо имати шансу, ако будемо играли најбоље што можемо", рекао је Алофс.

Коментари / 0

Оставите коментар