Загреб прави чистку међу амбасадорима

Хрватски шеф дипломатије Миро Ковач смењује 17 амбасадора у Вашингтону, Лондону, Паризу, Берлину, Риму, Бриселу, Љубљани, Београду, Сарајеву, Подгорици, пише "Глобус".

Регион 09.03.2016 | 08:00
Загреб прави чистку међу амбасадорима

Седамнаест хрватских амбасадора ускоро ће се вратити у Хрватску, а токомл лета и после њега, у хрватске дипломатске мисије у свету отићи ће нови људи.

"Глобус" пише да приоритет што пре постићи договор о именовању нових амбасадора у Вашингтону, Лондону, Паризу и Москви, а врло брзо доћи ће на ред и промена амбасадорке у Црној Гори.

“Они који су дошли по политичкој линији морају и отићи, у то нема сумње. Истовремено празне столице треба попунити, као што треба размишљати и о новим људима на местима која су сада кадровски испод капацитета. А таквих има”, пише лист.

Ускоро треба очекивати промене и у Берлину и Риму, где су амбасдори постављени по “политичкој линији”.

Врло брзо на ред би могле доћи и кадровске промене у Сталном представништву Хрватске у ЕУ, али се помињу и промене у амбасадама у Љубљани, Сарајеву и Београду, иако амбасадорима још није крај мандата.

Реч је о једној од највећих смена у историји хрватске дипломатије. Како ће бити доживљена, као чистка или уобичајена процедура именовања нових људи, зависи о оптици гледања на све то, оцењује лист.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

09.03.2016 11:36

Мора да нису довољно усташе па Колиндица мијења

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

10.03.2016 15:22

Сви којима је ђед или баба били Српске крви се смењују.Само се бојим да неће имати довољно амбасадора,јер....

ОДГОВОРИТЕ