Словенија од поноћи примјењује "Шенген"

Словенија од поноћи поново у потпуности примењује Шенгенски споразум на својој граници са Хрватском, јавила је словеначка агенција СТА и навела да је то у складу са договором о затварању балканске мигрантске руте, који је постигнут на самиту ЕУ-Турска у понедељак.

Регион 09.03.2016 | 07:18
Словенија од поноћи примјењује "Шенген"

Ова агенција преноси да полиција дозвољава улаз у Словенију само странцима са валидним путним документима, особама које изразе жељу да затраже међународну заштиту и појединцима којима је потребна хуманитарна нега.

Словеначки премијер Миро Церар је након самита у Бриселу поручио да балканске мигрантске руте више нема и да ће Словенија убудуће у земљу пуштати само оне које имају одговарајућа документа за улазак у шенгенско подручје.

"Самит је упутио врло јасну поруку свима онима који кријумчаре избеглицама и илегалним мигрантима да балканска рута више не постоји", рекао је Церар, пренела је Хина.

У закључцима скупа наведено је да се "незаконити токови миграната завршавају", док је предлог закључка да је "балканска рута од сада затворена", за који се заузимала и Словенија, испуштен, али Церар је казао да је смисао закључка с којим су се на крају сви сложили - заправо исти.

"Истина, закључак је понешто преформулишан, али је смисао још увек исти, балканске руте за илегалне миграције више нема", казао је словеначки премијер.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

уг

09.03.2016 06:32

Каква им је то новост . Словеначка полиција се никад није ни повлачила са границе са Хрватском .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

09.03.2016 11:40

Можете сада да пушите пустили сте милион и пол арапа да додју у ЕУ и сад као уводе Шенген сад можете слободно отворити границе арапи ће вас појести као ћевап

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

09.03.2016 12:07

Не лупај. Да ли си икад био у Европи? Јеси ли икад видио европског полицајца ? Арапи,црнци и остали зиве у гетима или јефтиним дијеловима градова перу им улице раде физицке послове,носе кофере. Не бој се ти за западну цивилизацију.

Name

Ре Игор

09.03.2016 16:34

Видим да си ти само чуо за Европу њихова полиција не смије да мрдне боје се арапа као змије,једино је тачно да раде најгоре послове и живе у како ти кажеш у гето мада у арапским земљама нису ни то имали и ниси навео да је 90 пошто криминала праве арапи црнци турци и наси

ОДГОВОРИТЕ