Slovenija od ponoći primjenjuje "Šengen"

Slovenija od ponoći ponovo u potpunosti primenjuje Šengenski sporazum na svojoj granici sa Hrvatskom, javila je slovenačka agencija STA i navela da je to u skladu sa dogovorom o zatvaranju balkanske migrantske rute, koji je postignut na samitu EU-Turska u ponedeljak.

Region 09.03.2016 | 07:18
Slovenija od ponoći primjenjuje "Šengen"

Ova agencija prenosi da policija dozvoljava ulaz u Sloveniju samo strancima sa validnim putnim dokumentima, osobama koje izraze želju da zatraže međunarodnu zaštitu i pojedincima kojima je potrebna humanitarna nega.

Slovenački premijer Miro Cerar je nakon samita u Briselu poručio da balkanske migrantske rute više nema i da će Slovenija ubuduće u zemlju puštati samo one koje imaju odgovarajuća dokumenta za ulazak u šengensko područje.

"Samit je uputio vrlo jasnu poruku svima onima koji krijumčare izbeglicama i ilegalnim migrantima da balkanska ruta više ne postoji", rekao je Cerar, prenela je Hina.

U zaključcima skupa navedeno je da se "nezakoniti tokovi migranata završavaju", dok je predlog zaključka da je "balkanska ruta od sada zatvorena", za koji se zauzimala i Slovenija, ispušten, ali Cerar je kazao da je smisao zaključka s kojim su se na kraju svi složili - zapravo isti.

"Istina, zaključak je ponešto preformulišan, ali je smisao još uvek isti, balkanske rute za ilegalne migracije više nema", kazao je slovenački premijer.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ug

09.03.2016 06:32

Kakva im je to novost . Slovenačka policija se nikad nije ni povlačila sa granice sa Hrvatskom .

ODGOVORITE
Name

Md

09.03.2016 11:40

Možete sada da pušite pustili ste milion i pol arapa da dodju u EU i sad kao uvode Šengen sad možete slobodno otvoriti granice arapi će vas pojesti kao ćevap

ODGOVORITE
Name

Igor

09.03.2016 12:07

Ne lupaj. Da li si ikad bio u Evropi? Jesi li ikad vidio evropskog policajca ? Arapi,crnci i ostali zive u getima ili jeftinim dijelovima gradova peru im ulice rade fizicke poslove,nose kofere. Ne boj se ti za zapadnu civilizaciju.

Name

Re Igor

09.03.2016 16:34

Vidim da si ti samo čuo za Evropu njihova policija ne smije da mrdne boje se arapa kao zmije,jedino je tačno da rade najgore poslove i žive u kako ti kažeš u geto mada u arapskim zemljama nisu ni to imali i nisi naveo da je 90 pošto kriminala prave arapi crnci turci i nasi

ODGOVORITE