Тренери у Премијер лиги БиХ - потрошна роба!

Досадашњи тренер Борца Александар Јањић 19. је смијењени тренер у бх. елити ове сезоне! Само четири клуба нису мијењала кормиларе.

Фудбал 09.03.2016 | 20:00
Тренери у Премијер лиги БиХ - потрошна роба!

Да су тренери у Премијер лиги БиХ потрошна роба, показује и посљедњи смијењени стручњак Александар Јањић, који је на клупи Борца сједио само двије утакмице.

Српски тренер је 19. који је ове сезоне смијењен или је кормило напустио својевољно, а само четири клуба у бх. елити на клупи имају стручњаке са којима су започели сезону. То су лидер Слобода (Хусреф Мусемић), Зрињски (Винко Мариновић), Радник (Славко Петровић) и Младост (Ибро Рахимић).

Логично, највише тренера мијењали су клубови којима лоше иде.

Апсолутни рекордер је бањалучки тим, који је до сада промијенио чак четири тренера (Владо Јагодић, Петар Курћубић, који је статистички најлошији тренер Борца у Премијер лиги БиХ, Жељко Врањеш и већ поменути Јањић), а Борче Средојевић биће чак пети стручњак на клупи црвено-плавих.

И на клупи Вележа сједило је пет тренера, с тим да су двојица радили као привремено рјешење. Џелалудин Мухаремовић почео је сезоне, а након њега редали су се Адис Обад, Драган Канатларовски, Џенан Заимовић и Зијо Тојага.

Слиједи Славија, на чијој клупи су сједили Милан Гутовић, в.д. Душко Петровић, Дарко Војводић, а сада је шеф стручног штаба Вељко Доведан.

Дрина (Владица Петровић, в.д. Светозар Вукашиновић, Цвијетин Благојевић), Олимпик (Мирза Варешановић, Един Прљача и Миломир Одовић), Сарајево (Џенан Ушчуплић, в.д. Алмир Хуртић и Миодраг Јешић), Витез (Бранко Карачић, в.д. Ивица Бонић и Валентин Плавчић), Жељезничар (Миломир Одовић, Владо Чапљић и Едис Мулалић) имали су по три тренера.

По једном се десила смјена на клупи Челика (Елведин Бегановић замијенио Бориса Павића), Рудар Приједора (умјесто Бориса Гаврана дошао Златко Јелисавац), Широког Бријега (Давор Младина смијењен, наслиједио га Славен Муса) и Травника (Дарко Војводић стигао умјесто Алмира Мемића).

Двије трећине сезоне су иза нас, остало је још 10 кола и сигурно да ће до краја још по неки премијерлигаш кривицу за лоше резултате свалити на тренера и покушати промјеном на клупи донијети позитиван шок и напредак у игри.

Остаје нам само да видимо ко ће бити сљедећи…

Коментари / 0

Оставите коментар