Обрадовић: Београд издиктирао тешке услове!

Селектор Дејвис куп тима Србије нема објашњење за слабу подршку "орловима" првог дана меча против Казахстана.

Тенис 04.03.2016 | 21:45
Обрадовић: Београд издиктирао тешке услове!

Богдан Обрадовић и Виктор Троицки зачуђени су и разочарани што трибине хале "Александар Николић" у петак поподне нису биле пуне и што је подршка тенисерима била слаба, поготово током друге партије дана, Троицки - Кукушкин 0:3, коју је гледало тек око 2.000 људи.

"Мислим да су ови момци заслужили да буду награђени у свом граду. Који је то фактор, ја бих волео да и ви новинари мало прошврљате по граду, пошто ми немамо одговор на то, можда ћете ви сазнати", рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре, након што је Казахстан у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа изједначио на 1:1.

"Да кажемо само о Новаку - два пута најбољи спортиста света, интергалактичка звезда, нема уопште дискусије. Он дође у Београд у полупразну халу, пред успаване људе, не знам уопште о чему се ради".

"И ово парче публике, једна трећина која је остала да гледа Виктора, тек на крају се мало покренула".

Троицки се захвалио публици, која је покушала да га "подигне" у трећем сету, али је приметио да су малобројни навијачи Казахстана својом песмом и ударањем у добоше били гласнији од Срба.

"Жао ми је, не знам шта да радим. Последњих пар пута, када нисмо играли у Београду, била је много боља атмосфера. Београђанима изгледа 22. тенисер на свету није довољно добар повод да се навија за њега".

Обрадовић је обећао да "орлови", упркос свему, неће посустати.

"У суботу играмо велики дубл меч, а Виктор ће сигурно бити спреман за трећи дан. Он је велики шампион и пуно пута је показао како се у репрезентацији побеђује у најтежим условима. Жао нам је што нам је Београд поново издиктирао тешке услове, али ваљда смо навикли на то".

За дубл партију (субота, 15.00) пријављени су Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић, а на другој страни Михаил Кукушкин и Александар Голубјев. Ко победи, повешће 2:1 пред последњи дан, када ће му бити довољан још један поен.

С обзиром на Ђоковићев вансеријски квалитет, нама би победа дубла "99 одсто" гарантовала пролаз у четвртфинале Дејвис купа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ОО7

05.03.2016 12:04

Вирторе,зашто си сујетан?????

ОДГОВОРИТЕ