Хамилтон: Ореол је ужасан! Розберг: Одличан је!

Троструки шампион Формуле 1 Луис Хамилтон рекао је да је предложен концепт затвореног кокпита ‘ореол’ најгора модификација болида у историји.

Остали спортови 05.03.2016 | 20:20
Хамилтон: Ореол је ужасан! Розберг: Одличан је!

Возач Ферарија Кими Раиконен у четвртак је на стази “Каталуња” тестирао нови концепт, који за циљ има већу заштиту возача у случају удеса.

Многи су мишљења да је решење, које је предложио Мерцедес, визуелно изузетно лоше, а и да би у одређеним ситуацијама могло да смета возачима по питању видљивости.

Хамилтон је одлучио да прокоментарише концепт на друштвеној мрежи Инстаграм, објавивши Раиконенову слику.

“Молим вас, не! Ово је најружнија модификација у историји Формуле 1. Поздрављам жељу да се повећа безбедност, али је ово Формула 1 и сасвим је добра таква каква је”, нагласио је Хамилтон.

И док Хамилтон сигурно није одушевио своје послодавце својим виђењем њиховог решења за повећање безбедности, његов тимски колега Нико Розберг је одушевљено испратио Раиконенов тест. Немац је на Твитеру објавио идентичну слику као Хамилтон, само нешто раније, нагласивши да потпуно подржава тај концепт.

“Моје мишљење је да је то велики напредак по питању безбедности. И изгледаће како треба када дође време. У потпуности сам за”, написао је Розберг.

Сам Раиконен је истакао да су први утисци о ‘ореолу’ добри и да не утиче много на видљивост у кокпиту.

Владајуће тело Формуле 1 планира да уведе додатну заштиту за возаче у кокпите, са акцентом на њихове главе, од наредне сезоне. ‘Ореол’ који је Финац тестирао је само привремено решење, пошто би прототип који је спремила ФИА требало да буде направљен од челика, док је Фераријев од карбонских влакана.

У последње време се у Формули 1 акценат ставио на већу заштиту глава возача, посебно после несреће коју је имао Жил Бјанки на Великој награди Јапана 2014. године, после које је подлегао повредама после девет месеци проведених у коми.

Коментари / 0

Оставите коментар