Окончана истрага: Махир није ни сексуално ни физички злостављан!

Главна тужитељика Тужилаштва КС Далида Бурзић казала је како дјечак није силован, те да нико није могао потврдити да је био присутан таквом чину.

Босна и Херцеговина 04.03.2016 | 11:50
Окончана истрага: Махир није ни сексуално ни физички злостављан!

Далида Бурзић, главна тужитељка Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, данас је објавила резултате истраге о смрти дјечака Махира Раковца.

Током истраге саслушано је 120 свједока и извршено неколико вјештачења, уз сакупљен велики број службених забиљешки и извјештаја. Саслушани су сви свједоци који су могли имати било какве информације о трагичној смрти дјечака.

Анализирано је 7.795 видео записа из споменуте школе и ниједан није указивао на вршњачко насиље. Утврђено је да су кориштени погрдни надимци међу свом дјецом.

Далида Бурзић казала је како дјечак није силован, те да нико није могао потврдити да је био присутан таквом чину. Ни на другим дјеловима тијела није било насиље већ су констатоване повреде које су посљедица пада. Мајка се обраћала школи углавном у вези с оцјенама, а не у поводу пријаве насиља.

Подсјећамо, Махир Раковац извршио је самоубиство скоком са зграде у сарајевском насељу Добриња 14. децембра 2015. године.

Извор: Слободна Босна/Кликс

Коментари / 0

Оставите коментар