Okončana istraga: Mahir nije ni seksualno ni fizički zlostavljan!

Glavna tužiteljika Tužilaštva KS Dalida Burzić kazala je kako dječak nije silovan, te da niko nije mogao potvrditi da je bio prisutan takvom činu.

Bosna i Hercegovina 04.03.2016 | 11:50
Okončana istraga: Mahir nije ni seksualno ni fizički zlostavljan!

Dalida Burzić, glavna tužiteljka Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, danas je objavila rezultate istrage o smrti dječaka Mahira Rakovca.

Tokom istrage saslušano je 120 svjedoka i izvršeno nekoliko vještačenja, uz sakupljen veliki broj službenih zabilješki i izvještaja. Saslušani su svi svjedoci koji su mogli imati bilo kakve informacije o tragičnoj smrti dječaka.

Analizirano je 7.795 video zapisa iz spomenute škole i nijedan nije ukazivao na vršnjačko nasilje. Utvrđeno je da su korišteni pogrdni nadimci među svom djecom.

Dalida Burzić kazala je kako dječak nije silovan, te da niko nije mogao potvrditi da je bio prisutan takvom činu. Ni na drugim djelovima tijela nije bilo nasilje već su konstatovane povrede koje su posljedica pada. Majka se obraćala školi uglavnom u vezi s ocjenama, a ne u povodu prijave nasilja.

Podsjećamo, Mahir Rakovac izvršio je samoubistvo skokom sa zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja 14. decembra 2015. godine.

Izvor: Slobodna Bosna/Kliks

Komentari / 0

Ostavite komentar