Марија неће да игра за Косово, већ: Хоћу у Београд да навијам за Нолета!

"Марија Ђорђевић, млада тенисерка из Грачанице, убудуће ће играти под заставом Косова!" У тој вести, која је пре десетак дана изазвала буру реаговања и на српској и на албанској страни, на срећу нема ни зрна истине, а закључак је да је ова девојка заправо жртва прљавих политичких игара такозваног косовског тениског савеза.

Тенис 04.03.2016 | 09:40
Марија неће да игра за Косово, већ: Хоћу у Београд да навијам за Нолета!

- За све је крив председник Савеза, Шкељзен Дома, коме сам јасно на понуду одговорила са „не“, а он после свима пренео „да“. Ту креће моја голгота - почиње Марија причу за наш лист.

Док су Албанци ликовали, Срби су већ почели да је називају издајицом...

- То јако боли, јер искрено волим своју земљу! Одједном сам се сусрела са погрдним порукама на Фејсбуку, са чудним погледима на улици, нетачним насловима у новинама... Млада сам и нисам знала како да се носим с тим, као да сам била у паклу... Да није било подршке породице и пријатеља, не знам како би се све завршило.

Ипак, изгледа да стижу лепши дани... Марија би могла да буде специјални гост на мечу Дејвис купа Србије и Казахстана.

- То би било остварење снова. Због Ђоковића сам почела да тренирам тенис, и не могу да замислим себе како гледам њега, Виктора, Зикија и остале у „Пиониру“. Нажалост, није ми стигао позив из Савеза. А долетела бих до Београда! - поручује Марија.

На потезу је Тениски савез.

Ана тениски узор

Они који је познају за Марију кажу да конституцијом неодољиво подсећа на Ану Ивановић из млађих дана.

- Ана је мој узор, пратим њене мечеве, скидам ударце. Ипак, много је талената поред мене, и свесна сам да ме чека пуно рада како бих и размишљала о њеним резултатима.

Коментари / 0

Оставите коментар