Анализа: Умјесто мира, у Партизану "тиха бура"!

Кошаркашки клуб Партизан се после дуго времена стабилизовао што се тиче онога на паркету, али је ван њега ситуација још једном веома бурна.

Кошарка 04.03.2016 | 00:00
Анализа: Умјесто мира, у Партизану "тиха бура"!

Црно-бели су у почев од утакмице са Цибоном уписали осам победа из десет утакмица, укључујући и три тријумфа над екипама које се такмиче у Евролиги.

Међутим, серија тима који је разбудио нови тренер Александар Џикић није била довољна да уведе црно-беле у мирнији период. Уместо тога, тренутно није познато ко ће водити клуб у даљем периоду.

Београдски медији су током протекле вечери пренели информацију да ће актуелни потпредседник Мирослав Берић, човек који је у одсуству Николе Пековића де факто први човек клуба, поднети оставку.

Б92 није могао да добије потврду ту информације, јер нико из клуба није био доступан за конкретан коментар, а огласио се само функционер Драган Тодорић који је у краткој изјави за нас рекао да "не зна ништа о томе".

Наводна Берићева оставка се директно повезује са дешаванима која су уследила након нове победе у Партизановој успешној серији (Цедевита 82:61). Резултат свакако није био проблем, али јесте део атмосфере у дворани "Ранко Жеравица".

Иако се у извештајима медија махом истицала сјајна подршка у некадашњем дому црно-белих и причало о "могућој селидби из Пионира", осим традиционално доброг навијања, са трибина се у више наврата чуло и погрдно скандирање на рачун премијера Србије Александра Вучића.

Дан касније, премијер је у емисији на РТС-у споменуо то скандирање и директно се обратио навијачима Партизана рекавши да су држава и он лично више помогли КК Партизан него КК Црвена звезда и да би због тога што то не говоре јавно, требало да се стиде људи који воде Партизан.

Вучић је рекао да би навијачи о томе требало да питају бившег првог човека клуба Предрага Даниловића, као и садашњег потпредседника Берића.

"Питајте за то Даниловића и Берића. Неки би требало да се стиде. Не Даниловић, који је поштено говорио, али би га некако увек ућуткали. Што ови други не изађу и не кажу колико је држава помогла и колико је на различите начин Александар Вучић помогао", рекао је Вучић.

Он је додао да из управе о томе не желе да говоре, јер је "боље" да се са трибина вређа премијер, него да се чује "управа напоље".

Из Партизана су се огласили сутрадан, када су саопштењем позвали навијаче да не вређају премијера и да се суздрже од политичких порука. Црно-бели су истакли и да је "уз његов велики лични ангажман клуб избегао гашење које му је претило због финансијских проблема".

Такође, клуб је истакао да је клуб доживео велике промене "како на терену, тако и ван њега", а да је финансијска консолидација клуба постављена као апсолутни приоритет.

Саопштење је изазвало велико интересовање медија и навијача и црно-белих и црвено-белих, а током вечери је СОС канал објавио да ће се Берић повући након неколико месеци проведених на челу клуба.

Према сазнањима Б92, у клубу нема конкретних информација о томе шта ће се дешавати на челним позицијама.

Коментари / 0

Оставите коментар