Фетел: Ферарију је потребно још времена!

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да је његовом тиму потребно још времена да се припреми за нову сезону Формуле 1.

Остали спортови 05.03.2016 | 19:00
Фетел: Ферарију је потребно још времена!

Фетел и његов тимски колега Кими Раиконен су били најбржи током три од пет дана предсезонских тестирања до сада, али су имали велики број ситних проблема, који су утицали на њихову пређену километражу. Током тог периода, Ферари је уписао укупно 425 кругова, што је готово упола мање у односу на возаче Мерцедеса.

Упитан да ли мисли да ће Ферари бити потпуно спреман за почетак сезоне на Великој награди Аустралије 20. марта, Фетел је рекао:

“Потребно нам је време. Имамо још два дана тестирања, морамо да их искористимо најбоље што можемо, па ћемо после видети”.

Раиконен је имао проблеме са мењачком кутијом у уторак, али је Фетел направио напредак у среду ујутро, уписавши 63 круга. Четвороструки светски шампион је истакао да није забринут због проблема са поузданошћу које је Раиконен имао.

“Не желите да вам се такве ствари дешавају. Ако се десе овде, то није проблем. Ако се десе за неколико недеља, то ће бити лоше, али то није проблем. Током тестирања, имате времена да испитате све и за то је потребно време. Волели бисмо да смо провели више времена на стази, али томе и служе тестирања. На крају крајева, сада смо задовољни тиме где смо”, нагласио је Фетел.

Коментари / 0

Оставите коментар