Fetel: Ferariju je potrebno još vremena!

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je njegovom timu potrebno još vremena da se pripremi za novu sezonu Formule 1.

Ostali sportovi 05.03.2016 | 19:00
Fetel: Ferariju je potrebno još vremena!

Fetel i njegov timski kolega Kimi Raikonen su bili najbrži tokom tri od pet dana predsezonskih testiranja do sada, ali su imali veliki broj sitnih problema, koji su uticali na njihovu pređenu kilometražu. Tokom tog perioda, Ferari je upisao ukupno 425 krugova, što je gotovo upola manje u odnosu na vozače Mercedesa.

Upitan da li misli da će Ferari biti potpuno spreman za početak sezone na Velikoj nagradi Australije 20. marta, Fetel je rekao:

“Potrebno nam je vreme. Imamo još dva dana testiranja, moramo da ih iskoristimo najbolje što možemo, pa ćemo posle videti”.

Raikonen je imao probleme sa menjačkom kutijom u utorak, ali je Fetel napravio napredak u sredu ujutro, upisavši 63 kruga. Četvorostruki svetski šampion je istakao da nije zabrinut zbog problema sa pouzdanošću koje je Raikonen imao.

“Ne želite da vam se takve stvari dešavaju. Ako se dese ovde, to nije problem. Ako se dese za nekoliko nedelja, to će biti loše, ali to nije problem. Tokom testiranja, imate vremena da ispitate sve i za to je potrebno vreme. Voleli bismo da smo proveli više vremena na stazi, ali tome i služe testiranja. Na kraju krajeva, sada smo zadovoljni time gde smo”, naglasio je Fetel.

Komentari / 0

Ostavite komentar