Српски Бразилац - Лијанко: Једва чекам да обучем дрес "Орлова"!

Бразилац српског порекла, Лијанко Еванђелиста Невес Силвеира Војновић, дебитоваће у среду за репрезентацију земље о којој су му причали деда Јован и отац Марсело, а дуел са Шпанијом, последњи тест омладинске селекције (узраст до 19 година) пред елитну рунду квалификација за пласман на Европско првенство, талентовани дефанзивац Сао Паула славиће, како сам каже, као други рођендан.

Фудбал 02.03.2016 | 14:40
Српски Бразилац - Лијанко: Једва чекам да обучем дрес "Орлова"!

После само два дана боравка у Спортском центру ФСС у Старој Пазови , Лијанко не крије да је од саиграча и стручног штаба прихваћен као да је одрастао у Србији.

- Сјајно су ме прихватили, осећам се веома добро. Сви око мене су јако љубазни и пријатни. То ми заиста много значи, помогло ми је да се овде лепо осећам. Бићу искрен до краја, све је боље него што сам очекивао - каже за сајт ФСС-а Лијанко Војновић.

Њему у комуникацији много помаже Немања Филиповић, син бившег аса Црвене звезде, Зорана, који је дуго година живео у Португалији.

- Очекивања су обострано велика. Свестан сам тога. И једва чекам да обучем дрес Србије. Спреман сам и концентрисан. Надам се да ћу дебитовати на најлепши могући начин - открива "наш Бразилац".

Лијанко долази из Бразила, земље фудбала, а до сада је имао прилике да се у Србији упозна само са Спортским центром ФСС у Старој Пазови.

- Импресије? Фантастичне. Услови за рад су изванредни. Тренинг камп репрезентације изгледа као из бајке, а све је организовано на врхунском нивоу. Уклопио сам се брзо, допада ми се и рад на тренинзима - не скрива Лијанко.

Војновић игра на позицији централног бека, па и не чуди ко му је био идол:

- Наравно, не морам да размишљам, један је Немања Видић. Најбољи европски штопер. Цео свет је чуо за њега. Гледао сам га, дивио се.

Јавност у Србији занимало је како је стигао до дреса Сао Паула, поготово што је, наводно, и Милан био заинтересован за његов потпис.

- Да, истина је, био сам на оку Милана. Препрека је у том тренутку била моја крштеница, нисам био још пунолетан а клуб је имао велики број играча који су били ван европских граница. У исто време звао ме и Сао Пауло, мој омиљени клуб, тако да је одлука била лака.

Корени му јесу српски, али Лијанко сада неће имати времена да посети родно место својих предака.

- Нажалост, нећу успети да остварим и ту жељу, јер имам доста обавеза са репрезентацијом, али сигуран сам да ће бити прилике у будућности. Све је за мене овде ново и мислим да је ово тек почетак једне лепе приче.

На друштвеним мрежама има велику подршку, и то пре свега, од стране навијача Сао Паула који су поздравили позив из Србије за њиховог младог играча.

- Та подршка ми заиста много значи. Она је изазвана чињеницом да ћу представљати Сао Пауло у Европи и због тога им је јако драго. Потрудићу се да оправдам и њихово поверење, али прво да уверим селектора Николића и људе из Фудбалског савеза Србије који су много учинили на мом доласку, да нису погрешили - закључио је Лијанко Војновић.

Омладинске репрезентације Србије и Шпаније састају се у среду у 18 сати на стадиону СЦ ФСС у Старој Пазови. Биће то последња провера изабраника селектора Бранислава Николића пред последњи круг квалификација за ЕП које се играју у Србији од 24. до 29. марта, а ривали „орлићима“ биће Француска, Данска и Црна Гора. Европско првенство одржава се у Немачкој од 11. до 24. јула.

Коментари / 0

Оставите коментар