Епилог догађаја који је шокирао цијели регион

Шокантан догађај из Дервенте полако али сигурно добија епилог. Већ еј било ријечи о несрећној дјевојчици коју су вишеструко силовали мушки укућани и која је родила мушко дијете. Тада је З.Ђ. полицији рекла да је отац тог дјечака, њен отац. Међутим, истрага је показала нешто друго..

Република Српска 01.03.2016 | 13:10
Епилог догађаја који је шокирао цијели регион

Несрећну дјевојчицу З. Ђ. (15) из Дервенте, која је родила дјечака у октобру прошле године, силовали су отац и двојица браће. ДНК анализом је утврђено да је отац дјетета којег је родила З. Ђ. њен тада малољетни брат, а не њен отац, како је она својевремено пријавила.

Како незванично сазнају "Новости" из извора упућених у овај случај, Основни суд у Дервенти је због силовања неправоснажном пресудом осудио млађег брата на четири године затвора. Осим потврде да је пресуда донијета у суду нису жељели да саопште детаље пресуде, уз образложење да до њене правоснажности не смију да објављују информације о току кривичног поступка.

Тако је овај случај, који је шокирао не само Дервенту већ и регион, барем засада, само дјелимично добио судски епилог.

У Окружном суду у Добоју почео је процес оцу злостављане девојке Здравку Ђ. (56) и њеном старијем брату Горану Ђ. (24). Одржан је и главни претрес. У процесу против својих најближих, злосрећна дјевојчица учествује и као свједок и као жртва. Клупко овог шокантног случаја почело је да се одмотава када је дјевојчица за силовање прво пријавила оца, за којег је сумњала да је отац и њеног дјетета. Убрзо потом дошло је и до хапшења њене браће.

- Истрага је утврдила да су је већ дуже вријеме силовали и злостављали тројица мушких укућана. Она ни сама није знала ко је заправо, у том инцесту, отац њеног дјетета. Тест очинства је потврдио да је то млађи брат силоватељ - каже извор, потврдивши да је брат силоватељ тренутно на слободи.

Подсјећамо, дјевојчица је мушко дијете родила царским резом 20. октобра у Бањалуци, а мјесец дана раније се удала у дервентском селу Доња Бишња. У пратњи невјенчаног супруга Д. К. (22) и његових родитеља у новембру је у дервентском Центру за социјални рад тада само дјелимично отворила чемерну душу шокирајући све присутне.

Саопштила је да је трудна с рођеним оцем, а правдала се да је истину шта се између њих дешава прикривала због његове пријетње да ће, у случају да проговори, убити и њу и себе.

Према првим налазима истраге, вјеровало се да нико од укућана није знао за Здравков блуд над кћерком.

- То су првобитно тврдили његова супруга, али и оба брата силоватеља. Очито да би заметнули траг и сву кривицу свалили на оца - каже извор упућен у истрагу.

Познаници и комшије ове породице кажу да осим злосрећне З. Ђ, Здравко са супругом у кући у Горњој Лупљаници има још једну малољетну ћерку од 12 година и старију која је удата, као и тројицу синова. Прича се да они живе у доста тешкој материјалној ситуацији. Додатни проблем је то што Здравко већ годинама муком зарађене наднице од чланова своје породице узима и троши за алкохол.

(БН/Дневни аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нн

01.03.2016 12:30

Луда кућа.

ОДГОВОРИТЕ