Epilog događaja koji je šokirao cijeli region

Šokantan događaj iz Dervente polako ali sigurno dobija epilog. Već ej bilo riječi o nesrećnoj djevojčici koju su višestruko silovali muški ukućani i koja je rodila muško dijete. Tada je Z.Đ. policiji rekla da je otac tog dječaka, njen otac. Međutim, istraga je pokazala nešto drugo..

Republika Srpska 01.03.2016 | 13:10
Epilog događaja koji je šokirao cijeli region

Nesrećnu djevojčicu Z. Đ. (15) iz Dervente, koja je rodila dječaka u oktobru prošle godine, silovali su otac i dvojica braće. DNK analizom je utvrđeno da je otac djeteta kojeg je rodila Z. Đ. njen tada maloljetni brat, a ne njen otac, kako je ona svojevremeno prijavila.

Kako nezvanično saznaju "Novosti" iz izvora upućenih u ovaj slučaj, Osnovni sud u Derventi je zbog silovanja nepravosnažnom presudom osudio mlađeg brata na četiri godine zatvora. Osim potvrde da je presuda donijeta u sudu nisu željeli da saopšte detalje presude, uz obrazloženje da do njene pravosnažnosti ne smiju da objavljuju informacije o toku krivičnog postupka.

Tako je ovaj slučaj, koji je šokirao ne samo Derventu već i region, barem zasada, samo djelimično dobio sudski epilog.

U Okružnom sudu u Doboju počeo je proces ocu zlostavljane devojke Zdravku Đ. (56) i njenom starijem bratu Goranu Đ. (24). Održan je i glavni pretres. U procesu protiv svojih najbližih, zlosrećna djevojčica učestvuje i kao svjedok i kao žrtva. Klupko ovog šokantnog slučaja počelo je da se odmotava kada je djevojčica za silovanje prvo prijavila oca, za kojeg je sumnjala da je otac i njenog djeteta. Ubrzo potom došlo je i do hapšenja njene braće.

- Istraga je utvrdila da su je već duže vrijeme silovali i zlostavljali trojica muških ukućana. Ona ni sama nije znala ko je zapravo, u tom incestu, otac njenog djeteta. Test očinstva je potvrdio da je to mlađi brat silovatelj - kaže izvor, potvrdivši da je brat silovatelj trenutno na slobodi.

Podsjećamo, djevojčica je muško dijete rodila carskim rezom 20. oktobra u Banjaluci, a mjesec dana ranije se udala u derventskom selu Donja Bišnja. U pratnji nevjenčanog supruga D. K. (22) i njegovih roditelja u novembru je u derventskom Centru za socijalni rad tada samo djelimično otvorila čemernu dušu šokirajući sve prisutne.

Saopštila je da je trudna s rođenim ocem, a pravdala se da je istinu šta se između njih dešava prikrivala zbog njegove prijetnje da će, u slučaju da progovori, ubiti i nju i sebe.

Prema prvim nalazima istrage, vjerovalo se da niko od ukućana nije znao za Zdravkov blud nad kćerkom.

- To su prvobitno tvrdili njegova supruga, ali i oba brata silovatelja. Očito da bi zametnuli trag i svu krivicu svalili na oca - kaže izvor upućen u istragu.

Poznanici i komšije ove porodice kažu da osim zlosrećne Z. Đ, Zdravko sa suprugom u kući u Gornjoj Lupljanici ima još jednu maloljetnu ćerku od 12 godina i stariju koja je udata, kao i trojicu sinova. Priča se da oni žive u dosta teškoj materijalnoj situaciji. Dodatni problem je to što Zdravko već godinama mukom zarađene nadnice od članova svoje porodice uzima i troši za alkohol.

(BN/Dnevni avaz)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nn

01.03.2016 12:30

Luda kuća.

ODGOVORITE