Тензије у Приштини

Пред почетак седнице косовске скупштине, на којој треба да буде изабран косовски председник, присталице опозиције окупиле се у великом броју.

Регион 26.02.2016 | 12:40
Тензије у Приштини

Око косовске скупштине стациониране су јаке полицијске снаге, уочи седнице на којој ће посланици бирати између двојице председничких кандидата из редова Демократске партије Косова (ДПК), Хашима Тачија и Рафета Раме.

Сви који улазе у косовску скупштину, укључујући новинарске екипе и посланике, подвргнути су детаљној контроли, јавља РТС.

На централном градском тргу налазе се присталице опозиције који већ трећи дан кампују испред зграде скупштине и владе Косова уз захтев да буду расписани ванредни избори.

Без српских посланика председник не може да буде изабран, а одлуке Листе "Српска" о томе да ли ће њени посланици присуствовати седници још нема. Шеф посланичке групе те листе Славко Симић рекао је јутрос за РТС да Срби траже да њихови услови буду испуњени, уз међународну гаранцију.

Опозиција на Косову најавила је да неће дозволити да председник ДПК, актуелни заменик премијера и министар спољних послова буде изабран за председника Косова и да ће организовати протесте.

Председник Косова мора да буде изабран до 6. марта, иначе ће бити расписани ванредни парламентарни избори.

Извор: РТС, агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИХАИЛИ МИКИЋ

26.02.2016 15:15

Својим понашањем шиптари су показали само да су политички СЛЕПЦИ који НЕВИДЕ Да су ОБАДВА предложена кандидата туђи играчи попут тркачи коња на тркама који су својина једног те истог газде. На којег год се коња кладиш и који год коњ побједу газда добија а не ти. Коњи су његова својина И власништво. Тако је исто сада на Косову кога год да народ изабере за свог ПРЕСЈЕДНИКА добијају Тајни владари из сенке којима они предани служе!

ОДГОВОРИТЕ