Ненад Боровчанин: Разочаран сам у политику и државни посао!

- Снашао ме је муљ друштвене катастрофе изазване вишедеценијским поплавама неморала, незнања, нестручности, полтронства, партијског чланства...

Остали спортови 27.02.2016 | 13:00
Ненад Боровчанин: Разочаран сам у политику и државни посао!

Тим речима Ненад Боровчанин, државни секретар у Министарству омладине и спорта и бивши боксерски шампион, за „Блиц” описује ситуацију на политичкој сцени на коју је и сам крочио 2012. године.

- То је муљ недовршених и неостварених људи који преко политике постају успешни, уместо да успешни у њу уђу - каже Боровчанин.

На месту државног секретара задуженог за омладину налази се три и по године, а члан СПС-а је од 2011. Иако има државни посао за којим многи млади у Србији чезну, сада каже да после избора највероватније неће остати на функцији јер „не жели да плута”.

- Мислим да имају план да ме се реше, не зато што посао не обављам добро, већ зато што сам без длаке на језику и јасно кажем оно што мислим. Знам да ће се многе моје колеге пронаћи у овоме што причам, али немам проблема с тим јер је и у боксу и у политици мој стил борбе исти: крећем се, ескивирам, повремено ударам из контре, увек очи у очи с проблемима и људима - прича Боровчанин.

Како каже, када се страначки активирао, постао је свестан „политичког муља у коме се налазимо десетинама година”.

- Тај муљ се може очистити једино радом, залагањем и резултатима. Време је да млади добију подршку кроз револуцију идеја и иновација, а за то мора држава да се бори и премијер да дозволи да се то догоди, ако му улизице не замагле поглед у будућност - каже Боровчанин.

Млади су, како оцењује, једини начин да се Србија избави из ријалитија у којем живи.

- Млади су у нокдауну, а важно је да не доживе нокаут. Постоје министарства која су младе поставила у врх приоритета, али и она која се њима не баве и онда се чуде што 90 одсто пензионера излази на изборе, а 80 одсто младих не. Србија има паметне, образоване и вредне људе који не могу да дођу до изражаја од улизица, због којих је младима највећи успех да оду из земље - сматра Боровчанин, који је и сам био у дилеми да се одсели, али је, каже, због борбеног карактера одустао од те идеје.

ИМАМ ДАЧИЋЕВУ ПОДРШКУ ЗА ИДЕЈЕ

- Када младима дамо шансу, повратићемо њихово поверење. Тренд власника капитала некада је био да јуре девојке и јахте. Е, сада нека јуре младе да их укључују у бизнис. Нека уложе паре у децу уместо што их дају политичарима у ковертама. За још многе идеје ћу се залагати, а имам подршку председника странке Ивице Дачића - каже Боровчанин.

- Рођен је 25. марта 1979. године у Лозници. Дипломирао је на Правном факултету, а боксерски шампион Европе у WБО крузер категорији постао је 2011. године. Рукавице је "окачио о клин" 2012, када постаје државни секретар у Министарству омладине и спорта. Члан је Главног одбора Социјалистичке партије Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар