Није знао гдје је шупаљ, сад има милионе

Момак који је у својој четрнаестој побегао из школе, за деду је смислио како да окачи завесу. Данас његов прости изум вреди милионе.

Свијет 25.02.2016 | 10:00
Није знао гдје је шупаљ, сад има милионе

Џордан Дајкин (Јордан Даyкин) је, као и многи други познати милионери, свој предузетнички живот започео (а где другде него) у шупи у Вилтширу, у Великој Британији. Гледао је деду како се мучи да окачи завесу а да му притом лабави носач не разбије главу, смислио је једноставан али милионе евра вредан изум, пише "Дејли стар".

Иако би се његова инвентивност могла назвати и "измислио чеп са шрафом", Дајкин је успео, и са 100.000 евра које је добио 2014. године од финансијера из ББЦ-јевог пословног шоуа "Драгонс Ден" (варијанта Трамповог "Шегрта"), данас вози скупоцени "ауди" јер има малу империју вредну 12,6 милиона евра.

Данас двадесетогодишњак, смислио је свој "грипИт фиxингс", пластични уложак који у ствари представља врсту типла за гипсане плоче. Ништа посебно, рекли бисте, али овај његов се данас продаје у 2.000 продавница само у Уједињеном краљевству, и извози у 32 земље.

Тада осамнаестогодишњак, Џордан је најмлађа особа у коју је инвестиран у поменутом предузетничком шоуу, а сада он упошљава 11 од својих пријатеља тинејџера, међу којима и своју вереницу.

Деда је све

Момак је и даље скроман, бар у изјави за новине. "За мене је најбоља ствар у свему што сам досад постигао, када видим како се дедино лице озари сваки пут кад му кажем шта има ново и тај осећај који имамо када гледамо на његову башту и шупу одакле је све кренуло", каже Дајкин.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Семберац

25.02.2016 10:07

Па и наши тинејџери се баве иновацијама. Размишљају како да цијели дан блеје у телефон али само уз једну кафу у кафићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре семберац

25.02.2016 15:40

Даје кафа него пиво

ОДГОВОРИТЕ