Nije znao gdje je šupalj, sad ima milione

Momak koji je u svojoj četrnaestoj pobegao iz škole, za dedu je smislio kako da okači zavesu. Danas njegov prosti izum vredi milione.

Svijet 25.02.2016 | 10:00
Nije znao gdje je šupalj, sad ima milione

Džordan Dajkin (Jordan Daykin) je, kao i mnogi drugi poznati milioneri, svoj preduzetnički život započeo (a gde drugde nego) u šupi u Viltširu, u Velikoj Britaniji. Gledao je dedu kako se muči da okači zavesu a da mu pritom labavi nosač ne razbije glavu, smislio je jednostavan ali milione evra vredan izum, piše "Dejli star".

Iako bi se njegova inventivnost mogla nazvati i "izmislio čep sa šrafom", Dajkin je uspeo, i sa 100.000 evra koje je dobio 2014. godine od finansijera iz BBC-jevog poslovnog šoua "Dragons Den" (varijanta Trampovog "Šegrta"), danas vozi skupoceni "audi" jer ima malu imperiju vrednu 12,6 miliona evra.

Danas dvadesetogodišnjak, smislio je svoj "gripIt fixings", plastični uložak koji u stvari predstavlja vrstu tipla za gipsane ploče. Ništa posebno, rekli biste, ali ovaj njegov se danas prodaje u 2.000 prodavnica samo u Ujedinjenom kraljevstvu, i izvozi u 32 zemlje.

Tada osamnaestogodišnjak, Džordan je najmlađa osoba u koju je investiran u pomenutom preduzetničkom šouu, a sada on upošljava 11 od svojih prijatelja tinejdžera, među kojima i svoju verenicu.

Deda je sve

Momak je i dalje skroman, bar u izjavi za novine. "Za mene je najbolja stvar u svemu što sam dosad postigao, kada vidim kako se dedino lice ozari svaki put kad mu kažem šta ima novo i taj osećaj koji imamo kada gledamo na njegovu baštu i šupu odakle je sve krenulo", kaže Dajkin.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Semberac

25.02.2016 10:07

Pa i naši tinejdžeri se bave inovacijama. Razmišljaju kako da cijeli dan bleje u telefon ali samo uz jednu kafu u kafiću.

ODGOVORITE
Name

Re semberac

25.02.2016 15:40

Daje kafa nego pivo

ODGOVORITE