Груде: Заплијењено десет тона дувана

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ данас су на подручју општине Груде пронашли око 10 тона дувана у листу, саопштено је из Сипе.

Босна и Херцеговина 23.02.2016 | 17:50
Груде: Заплијењено десет тона дувана

Истражиоци Сипе, под надзором Тужилаштва БиХ, извршили су увиђај на лицу мјеста и предузели друге мјере и радње из своје надлежности.

Пронађено је око 45 картонских кутија и 20 бала умотаних у пвц фолију дувана у листу.

Активности на терену реализоване су у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Западнохерцеговачког кантона и службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ.

У саопштењу се наводи да се интензивно наставља рад на овом предмету ради откривања поријекла пронађеног дувана и расвјетљавања овог случаја.

Након окончања активности на терену, Сипа ће Тужилаштву БиХ доставити одговарајући извјештај.

Такође, данас је Гранична полиција БиХ открила у Орашју 966 килограма сушеног дувана у листу, 174 килограма резаног дувана и машину за резање код М.Х.

Дуван је пронађен приликом претреса стана и других просторија, које су власништво овог лица, држављанина БиХ.

Дуван и машина привремено су одузети, а против М.Х, који није имао потребну документацију за дуван, биће предат извјештај Тужилаштву БиХ због сумње да је починио недозвољен промет акцизних роба, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Претрес је обављен у оквиру појачаних мјера спречавања кријумчарења акцизне робе.

Спријечен незаконит транспорт резаног дувана

Мјешовита патрола Јединице граничне полиције Горица и Полицијске станице Имотски Министарства унутрашњих послова Хрватске спријечила је незаконит транспорт 130 килограма резаног дувана.

Роба је откривена јуче приликом патроле у граничном појасу, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

С намјером да зауставе и контролишу аутомобил "рено", хрватских ознака, полицијски службеници пратили су возило и затекли га напуштено на ливади ван макадамског пута.

Обиласком терена, нађене су одбачене четири вреће резаног дувана. Роба и возило биће привремено одузети. У току је даљи рад на овом случају и проналаску возача.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

23.02.2016 17:01

Херцеговци знате ли радити без сверца,мало ли је толике године!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

23.02.2016 19:33

Није ни цудо јер полицајац припадник границне полиције Палалиц је на прелсзу Стрмица одузео и раскринкао милионски сверц највеца запљена цигарета од оснивања границне полиције.То је хрватима засметало и од тада су му се попели на ледја хрватски кадрови унутар границне полиције БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дд

23.02.2016 22:38

Па одакле оволики духан у дрзави,тко је дозволио да свак мозе увозити,ста раде ови из УИО,имали уопсте контрола прилико уласка у земљу и накнадних контрола да се види ста је са увезеном робом.Зна се коме је потребан духан.Засто се пусти годинама да се то ради а никад нико од оних код је одговоран за контролу није одговарао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сс

23.02.2016 22:47

Када це нетко у УИО РЦ Мостар одговарати за продају заплијењених цигарета на црно,а које су се по Закону требале унистити.То се годинама ради и нитко ниста не подузима нити је икада итко одговарао.У то су упетљани и поједини у Сефови у овом РЦ сто је јавна тајна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

23.02.2016 22:56

Подмукли су ови скутори

ОДГОВОРИТЕ
Name

мица

24.02.2016 16:18

Кад би биле реалне цијене цигарета не би било сверца.Фабрике духана це пропасти ради тога.

ОДГОВОРИТЕ