Grude: Zaplijenjeno deset tona duvana

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH danas su na području opštine Grude pronašli oko 10 tona duvana u listu, saopšteno je iz Sipe.

Bosna i Hercegovina 23.02.2016 | 17:50
Grude: Zaplijenjeno deset tona duvana

Istražioci Sipe, pod nadzorom Tužilaštva BiH, izvršili su uviđaj na licu mjesta i preduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Pronađeno je oko 45 kartonskih kutija i 20 bala umotanih u pvc foliju duvana u listu.

Aktivnosti na terenu realizovane su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

U saopštenju se navodi da se intenzivno nastavlja rad na ovom predmetu radi otkrivanja porijekla pronađenog duvana i rasvjetljavanja ovog slučaja.

Nakon okončanja aktivnosti na terenu, Sipa će Tužilaštvu BiH dostaviti odgovarajući izvještaj.

Takođe, danas je Granična policija BiH otkrila u Orašju 966 kilograma sušenog duvana u listu, 174 kilograma rezanog duvana i mašinu za rezanje kod M.H.

Duvan je pronađen prilikom pretresa stana i drugih prostorija, koje su vlasništvo ovog lica, državljanina BiH.

Duvan i mašina privremeno su oduzeti, a protiv M.H, koji nije imao potrebnu dokumentaciju za duvan, biće predat izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je počinio nedozvoljen promet akciznih roba, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pretres je obavljen u okviru pojačanih mjera sprečavanja krijumčarenja akcizne robe.

Spriječen nezakonit transport rezanog duvana

Mješovita patrola Jedinice granične policije Gorica i Policijske stanice Imotski Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske spriječila je nezakonit transport 130 kilograma rezanog duvana.

Roba je otkrivena juče prilikom patrole u graničnom pojasu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

S namjerom da zaustave i kontrolišu automobil "reno", hrvatskih oznaka, policijski službenici pratili su vozilo i zatekli ga napušteno na livadi van makadamskog puta.

Obilaskom terena, nađene su odbačene četiri vreće rezanog duvana. Roba i vozilo biće privremeno oduzeti. U toku je dalji rad na ovom slučaju i pronalasku vozača.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

23.02.2016 17:01

Hercegovci znate li raditi bez sverca,malo li je tolike godine!?

ODGOVORITE
Name

snouden

23.02.2016 19:33

Nije ni cudo jer policajac pripadnik granicne policije Palalic je na prelszu Strmica oduzeo i raskrinkao milionski sverc najveca zapljena cigareta od osnivanja granicne policije.To je hrvatima zasmetalo i od tada su mu se popeli na ledja hrvatski kadrovi unutar granicne policije BiH.

ODGOVORITE
Name

dd

23.02.2016 22:38

Pa odakle ovoliki duhan u drzavi,tko je dozvolio da svak moze uvoziti,sta rade ovi iz UIO,imali uopste kontrola priliko ulaska u zemlju i naknadnih kontrola da se vidi sta je sa uvezenom robom.Zna se kome je potreban duhan.Zasto se pusti godinama da se to radi a nikad niko od onih kod je odgovoran za kontrolu nije odgovarao.

ODGOVORITE
Name

ss

23.02.2016 22:47

Kada ce netko u UIO RC Mostar odgovarati za prodaju zaplijenjenih cigareta na crno,a koje su se po Zakonu trebale unistiti.To se godinama radi i nitko nista ne poduzima niti je ikada itko odgovarao.U to su upetljani i pojedini u Sefovi u ovom RC sto je javna tajna.

ODGOVORITE
Name

Pasha

23.02.2016 22:56

Podmukli su ovi skutori

ODGOVORITE
Name

mica

24.02.2016 16:18

Kad bi bile realne cijene cigareta ne bi bilo sverca.Fabrike duhana ce propasti radi toga.

ODGOVORITE