Учитељица неписмена, квалитет наставе добар

Иако су утврдили да је учитељица трећег разреда подгоричке основне школе, чији идентитет нису саопштили, неписмена, у Министарству просвјете Црне Горе оцјењују да је квалитет наставе у њеном одјељењу задовољавајући.

Регион 23.02.2016 | 15:59
 Учитељица неписмена, квалитет наставе добар

То се може закључити из саопштења које је то министарство послало црногорским медијима.

Шокирана мајка ученице из Подгорице је недавно на “Фејсбуку” објавила неписмене примједбе учитељице, које је написала у свесци њене кћерке, “подучавајући” је реченицама: “Непричај на час”, “Ученица прича на час”, “Прати линије у свеску када црташ”…

“Тим надзорника је увидом у свеске ученика утврдио да учитељица у свом писаном изразу недосљедно примјењује правописна, односно језичка правила и овим поводом дао препоруке”, наводи се у саопштењу Министарства.

Даље се додаје да резултати ванредног надзора указују да се квалитет наставе у том одјељењу процјењује “од нивоа задовољава до нивоа углавном задовољава”.

“Обавеза управе Школе је да спроведе препоруке стручњака, посебно у дијелу израде личног плана професионалног развоја и обука из области језичких компетенција учитељице. Такође, очекује се да ће учитељица у наредном периоду максимално ангажовати и одговорно радити на отклањању уочених недостатака у циљу унапређења квалитета наставе”, пише у саопштењу Министарства просвјете Црне Горе.

Они су закључили да се ради о учитељици, која је током досадашњег радног ангажовања, имала добру комуникацију са управом Школе, колегама, родитељима ученика, као и самим ученицима, те да није било усмених или писаних приговора на њен рад.

“Анализом анонимних упитника за родитеље утврђено је да доминира позитивно мишљење о њеном раду. Надзорници су утврдили да су методе и облици рада које је учитељица примјењивала на посјећеним часовама били усмјерени ка остваривању циљева, посебно на часу математике”, наводи се у саопштењу.

У овом министарству су најавили да ће покренути процедуре измјене законских и подзаконских аката, којима ће се прецизирати јасни и строги критеријуми у поступку заснивања радног односа у образовно-васпитним установама.

(Вијести)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Књижевни језик

23.02.2016 16:51

Тамо је други дијалекат. Учитељица се заборавила, што није оправдање. Књижевни језик се учи у школи, не добија се по рођењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

23.02.2016 18:48

Ма није то ниста, била једна уцитељица у Јањи која је дјецу тјерала да пису Њемацки цирилицом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

23.02.2016 20:48

Не важи више тренд писмености ни у школама. Послије политичара, новинара, на ред дошли и просвјетни радници. Писменост се стицала до рата, довољно је било да завршиш основну школу а сада ни педагошки факултет не може описменити. Разлог је прост. Зато што постоји вишегодишња тенденција повећања броја високообразованих по цијену стицања знања. Јер, нико не броји писмене него оне који имају диплому. Старим просвјетним радницима се треба наклонити до земље кад год их сретнете, нови су донијели хаос у дневнике, наставу, понашање, васпитање. Гомилање великог броја школског особља је потпун промашај, само се прави хаос. Хвала мојим наставницима до гроба.

ОДГОВОРИТЕ