СДА и СББ не одустају од Даутбашића

Странка демократске акције и даље уважава приједлоге кандидата за министарске позиције у Савјету министара који долазе из Савеза за бољу будућност БиХ, а који би ускоро требало да буду именовани, изјавио је потпредсједник СДА Адил Османовић.

Босна и Херцеговина 23.02.2016 | 10:10
СДА и СББ не одустају од Даутбашића

"Именовања ће ићи својим током, видјећемо које ће вријеме бити потребно. Предсједник СДА Бакир Изетбеговић није присуствовао састанку најужих руководстава СДА и СББ-а у Сарајеву јер је састанак предвиђен без предсједника, а они ће процијенити када ће се састати и договорити се о неким стварима", рекао је Османовић новинарима након састанка делегација СДА и СББ-а у Сарајеву.

Према његовим ријечима, страначке делегације изразиле су опредјељење за коалиционо дјеловање на свим нивоима и оцијениле да коалиција ради на убрзаним ЕУ интеграцијама, спровођењу реформске агенде и стабилизовању политичке ситуације.

"Коалиција није у кризи, радимо анализу споразума и све функционише нормално" тврди Османовић.

Потпредсједник СББ-а Мирсад Ђонлагић рекао је да је састанак у Сарајеву био јако добар, изразивши задовољство постигнутим резултатима.

"Бакир Даутбашић и даље је кандидат за министра транспорта и комуникација БиХ, зашто не? То ће ићи својим током, не знам када ће именовање да бити доведено до краја, али ништа није промијењено", истакао је Ђонлагић.

Суд БиХ потврдио је недавно оптужницу против лидера СББ-а Фахрудина Радончића, чланова ове странке Бакира Даутбашића и Билсене Шахман, те Зијада Хаџијахића због кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела и ометање рада правосуђа.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Муслиман

23.02.2016 09:15

Знате засто неодустају зато сто цува њихову Г.... Свесу то лопови а народ глуп Само нек је нас. Ко и у срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.02.2016 12:48

Није као код Срба, надји ми иједног да има кривицну пријаву а да се именовао на јавну функцију.