SDA i SBB ne odustaju od Dautbašića

Stranka demokratske akcije i dalje uvažava prijedloge kandidata za ministarske pozicije u Savjetu ministara koji dolaze iz Saveza za bolju budućnost BiH, a koji bi uskoro trebalo da budu imenovani, izjavio je potpredsjednik SDA Adil Osmanović.

Bosna i Hercegovina 23.02.2016 | 10:10
SDA i SBB ne odustaju od Dautbašića

"Imenovanja će ići svojim tokom, vidjećemo koje će vrijeme biti potrebno. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nije prisustvovao sastanku najužih rukovodstava SDA i SBB-a u Sarajevu jer je sastanak predviđen bez predsjednika, a oni će procijeniti kada će se sastati i dogovoriti se o nekim stvarima", rekao je Osmanović novinarima nakon sastanka delegacija SDA i SBB-a u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, stranačke delegacije izrazile su opredjeljenje za koaliciono djelovanje na svim nivoima i ocijenile da koalicija radi na ubrzanim EU integracijama, sprovođenju reformske agende i stabilizovanju političke situacije.

"Koalicija nije u krizi, radimo analizu sporazuma i sve funkcioniše normalno" tvrdi Osmanović.

Potpredsjednik SBB-a Mirsad Đonlagić rekao je da je sastanak u Sarajevu bio jako dobar, izrazivši zadovoljstvo postignutim rezultatima.

"Bakir Dautbašić i dalje je kandidat za ministra transporta i komunikacija BiH, zašto ne? To će ići svojim tokom, ne znam kada će imenovanje da biti dovedeno do kraja, ali ništa nije promijenjeno", istakao je Đonlagić.

Sud BiH potvrdio je nedavno optužnicu protiv lidera SBB-a Fahrudina Radončića, članova ove stranke Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman, te Zijada Hadžijahića zbog krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i ometanje rada pravosuđa.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Musliman

23.02.2016 09:15

Znate zasto neodustaju zato sto cuva njihovu G.... Svesu to lopovi a narod glup Samo nek je nas. Ko i u srba.

ODGOVORITE
Name

re

23.02.2016 12:48

Nije kao kod Srba, nadji mi ijednog da ima krivicnu prijavu a da se imenovao na javnu funkciju.