Данас нови састанак делегација СДА и СББ

У Сарајеву ће данас бити одржан нови састанак ужих руководстава Странке демократске акције и Савеза за бољу будућност, потврђено је за Н1 из СББ-а.

Босна и Херцеговина 22.02.2016 | 10:40
Данас нови састанак делегација СДА и СББ

На састанку ће се разговарати о изазовима који се налазе пред коалицијом након што је лидер СББ-а Фахрудин Радончић ухапшен па пуштен из притвора. 

С обзиром да има забрану комуницирања сасвједоцима, Фахрудин Радончић неће моћи директно комуницирати са првим човјеком СДА Бакиром Изетбеговићем.

У интервјуу за Н1 лидер СДА је казао да ће са челним човјеком СББ-а комуницирати преко других чланова ужег руководства Савеза за бољу будућност. Изетбеговић и Радончић су раније казали да је коалиција стабилна.

"Мислим да ће коалиција опстати. Она је у интересу БиХ, Бошњака које ове двије странке представљају, далеко надилази ситне личне интересе, она је брана евентуалним нападима на стабилност или територијални интегритет БиХ", казао је Изетбеговић у интервјуу за Н1. 

Радончић је након изласка из притвора казао да његово хапшење није дестабилизирало "снажну потребну бошњачку коалицију која је била потреба".

О даљњим корацима коалиције СДА - СББ знат ће се више након данашњег састанка који је заказан у 14:00 сати у сједишту СББ-а у Аваз Тwист Тоwеру.

Коментари / 0

Оставите коментар