Аустрија: Повећан број војника на граници

Аустрија са додатних 450 војника појачава војно присуство на граничним прелазима како би спријечиле евентуалне неугодности које би мигрантска криза могла донијети, саопштено је из Министарства одбране те земље.

Регион 22.02.2016 | 07:20
Аустрија: Повећан број војника на граници

Како је наведено у саопштењу, војници ће обављати послове контроле возила и провјере миграната.

"Ови војници ће бити у стању да по захтјеву Министарства унутрашњих послова у кратком времену интервенишу широм земље", наведено је у саопшзењу у којем се истиче да је циљ овог војног појачавања спречавање инцидената појединаца или група на границама.

Биће ангажоано и неколико возила, а с новим појачањем, број војника ангажованих на задацима провјере достигао је 1.450. С друге стране, аустријске власти су министре унутрашњих и спољних послова Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Косова, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Србије и Словеније позвале на састанак који би се 24. фебруара требао одржати у Бечу, а на којем би се требало разговарати о мигрантској кризи.

Аустријска влада, од 19. фебруара дневно прелазак границе дозвољава за 80 миграната. Прошле године је влада Аустрије примила 90.000 захтјева за азил, а 37.500 њих ће до краја 2016. године имати право на азил.

НН

Коментари / 0

Оставите коментар