Austrija: Povećan broj vojnika na granici

Austrija sa dodatnih 450 vojnika pojačava vojno prisustvo na graničnim prelazima kako bi spriječile eventualne neugodnosti koje bi migrantska kriza mogla donijeti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane te zemlje.

Region 22.02.2016 | 07:20
Austrija: Povećan broj vojnika na granici

Kako je navedeno u saopštenju, vojnici će obavljati poslove kontrole vozila i provjere migranata.

"Ovi vojnici će biti u stanju da po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova u kratkom vremenu intervenišu širom zemlje", navedeno je u saopšzenju u kojem se ističe da je cilj ovog vojnog pojačavanja sprečavanje incidenata pojedinaca ili grupa na granicama.

Biće angažoano i nekoliko vozila, a s novim pojačanjem, broj vojnika angažovanih na zadacima provjere dostigao je 1.450. S druge strane, austrijske vlasti su ministre unutrašnjih i spoljnih poslova Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kosova, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije pozvale na sastanak koji bi se 24. februara trebao održati u Beču, a na kojem bi se trebalo razgovarati o migrantskoj krizi.

Austrijska vlada, od 19. februara dnevno prelazak granice dozvoljava za 80 migranata. Prošle godine je vlada Austrije primila 90.000 zahtjeva za azil, a 37.500 njih će do kraja 2016. godine imati pravo na azil.

NN

Komentari / 0

Ostavite komentar