Конференција о слободи изражавања медија

Замјеник предсједавајуће Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић, који је и члан парламентарне делегације БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе, учествоваће на конференцији о слободи изражавања и одговорности медија, која ће се 22. и 23. фебруара одржати у Будви.

Регион 21.02.2016 | 15:30
Конференција о слободи изражавања медија

Конференција се одржава у организацији Савјета Европе и Скупштине Црне Горе, а у њеном раду учествоваће и представници Европске радио-дифузне уније, Венецијанске комисије, водећих јавних РТВ система и приватних медијских кућа, представници регулатора и медијски експерти.

На конференцији ће се разговарати о слободи и одговорности медија, као и о улози и значају медија у демократским државама и друштвима.

Током дводневног скупа, подијељееног у три сесије водиће се расправа на теме "Јавни сервис на услузи власти или јавности", "Улога комерцијалних медија у осигуравању разноврсности и плурализма", као и о теми "Истраживачко новинарство против компромата".

Босић, који је и предсједник СДС, учествоваће у дискусији када се буде водила расправа на тему "Јавни сервиси на услузи власти или јавности".

Најављено је да ће се учесницима у име организатора и домаћина обратити генерални секретар Савјета Европе Торбјорн Јагланд и предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Чудра

21.02.2016 14:46

Ха, ето нових протокола, агенди, наредби, правила и осталога што је везано за медије! Видјеле газде да су се медији мало опустили, па чачкају тамо гдје не би требало. Е, не'еш више! Има да мозгове руље испираш онако како ти ја наредим или оде лиценца! То јасно?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

21.02.2016 16:45

У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ јАВНИ СЕРВИС РТРС СЕ ПРЕТВОРИО У ДОДИКОВИЗИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЈА

21.02.2016 16:51

РТРС је СРАМОТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. ДА ли сте видјели професионализам НАДЕ ВЕЛЕТИЋ и КОЦКАРА СИНИСЕ МИХАИЛОВИЋА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

21.02.2016 17:02

Како је СРНА професионална. Измишљају вијести и емитују их. Срозали су и СРНу и РТРС . То су Додикови поданици. Вјероватно су им и плате велике јер добро лажу у корист Додика. Врхунац је стварно Нада Велетић, Милица ЂЖепина и Тања Парађина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВИНАР РТРС

21.02.2016 17:16

СТИДИМ СЕ ОВОГ РТРС-А. Умјесто да раде по закону они манипулишу и пропагандно дјелују - преносе пропагадне лажи из штаба МД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

23.02.2016 19:24

Леп даљински,па бирај,а ништа се не плаћа.

ОДГОВОРИТЕ