Konferencija o slobodi izražavanja medija

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, koji je i član parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, učestvovaće na konferenciji o slobodi izražavanja i odgovornosti medija, koja će se 22. i 23. februara održati u Budvi.

Region 21.02.2016 | 15:30
Konferencija o slobodi izražavanja medija

Konferencija se održava u organizaciji Savjeta Evrope i Skupštine Crne Gore, a u njenom radu učestvovaće i predstavnici Evropske radio-difuzne unije, Venecijanske komisije, vodećih javnih RTV sistema i privatnih medijskih kuća, predstavnici regulatora i medijski eksperti.

Na konferenciji će se razgovarati o slobodi i odgovornosti medija, kao i o ulozi i značaju medija u demokratskim državama i društvima.

Tokom dvodnevnog skupa, podijeljeenog u tri sesije vodiće se rasprava na teme "Javni servis na usluzi vlasti ili javnosti", "Uloga komercijalnih medija u osiguravanju raznovrsnosti i pluralizma", kao i o temi "Istraživačko novinarstvo protiv kompromata".

Bosić, koji je i predsjednik SDS, učestvovaće u diskusiji kada se bude vodila rasprava na temu "Javni servisi na usluzi vlasti ili javnosti".

Najavljeno je da će se učesnicima u ime organizatora i domaćina obratiti generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Чудра

21.02.2016 14:46

Ха, ето нових протокола, агенди, наредби, правила и осталога што је везано за медије! Видјеле газде да су се медији мало опустили, па чачкају тамо гдје не би требало. Е, не'еш више! Има да мозгове руље испираш онако како ти ја наредим или оде лиценца! То јасно?!

ODGOVORITE
Name

Marija

21.02.2016 16:45

U REPUBLICI SRPSKOJ jAVNI SERVIS RTRS SE PRETVORIO U DODIKOVIZIJU.

ODGOVORITE
Name

MAJA

21.02.2016 16:51

RTRS je SRAMOTA REPUBLIKE SRPSKE. DA li ste vidjeli profesionalizam NADE VELETIĆ i KOCKARA SINISE MIHAILOVIĆA.

ODGOVORITE
Name

Nenad

21.02.2016 17:02

Kako je SRNA profesionalna. Izmišljaju vijesti i emituju ih. Srozali su i SRNu i RTRS . To su Dodikovi podanici. Vjerovatno su im i plate velike jer dobro lažu u korist Dodika. Vrhunac je stvarno Nada Veletić, Milica ĐŽepina i Tanja Parađina...

ODGOVORITE
Name

NOVINAR RTRS

21.02.2016 17:16

STIDIM SE OVOG RTRS-A. Umjesto da rade po zakonu oni manipulišu i propagandno djeluju - prenose propagadne laži iz štaba MD.

ODGOVORITE
Name

oo7

23.02.2016 19:24

Lep daljinski,pa biraj,a ništa se ne plaća.

ODGOVORITE