Пантиро одушевио домаће навијаче у Шамонију!

Француски скијаш Алекси Пантиро тријумфовао је на трећој суперкомбинацији сезоне која је у оквиру Светског купа одржана у француском Шамонију.

Остали спортови 19.02.2016 | 20:20
Пантиро одушевио домаће навијаче у Шамонију!

Пантиро је до треће победе ове сезоне, а 12. у каријери, дошао укупним временом од 2:13.29 минута, после такмичења у слалому и спусту.

Друго место, са 27 стотинки заостатка, заузео је Доминик Париз из Италије, док је трећи био Томас Мермило-Блондан из Француске.

Временски услови и падавине током ноћи пореметили су планове организатора у Шамонију, али је промена у распореду трка омогућила да се суперкомбинација одржи. Уместо да се прво скија спуст, а потом слалом, трке су биле вожене обрнутим редом, а Пантиро је успео да сачува предност стечену после прве рунде. Највише је напредовао Париз – са петог на другог места.

Најбољу тројицу следио је још један Француз Виктор Мифе-Жанде, испред Ћетила Јансруда из Норвешке, Швајцарца Карла Јанке и четвртог Француза међу првих седам Андријана Теа. Прву десеторицу комплетирали су Италијани Рикардо Тонети, Ивица Костелић из Хрватске и још један Француз Блејз Гизенданер.

Аустријанац Марсел Хиршер са 1.045 бодова води у генералном пласману, а следе га двојица Норвежана – Хенрик Кристоферсен са 957 и Аксел Лунд Свиндал са 916. У поретку суперкомбинације, Пантиро је на челу са 220 бодова, 50 више од Мермило-Блондана.

Такмичење у Шамонију се наставља у суботу спустом.

Коментари / 0

Оставите коментар