Pantiro oduševio domaće navijače u Šamoniju!

Francuski skijaš Aleksi Pantiro trijumfovao je na trećoj superkombinaciji sezone koja je u okviru Svetskog kupa održana u francuskom Šamoniju.

Ostali sportovi 19.02.2016 | 20:20
Pantiro oduševio domaće navijače u Šamoniju!

Pantiro je do treće pobede ove sezone, a 12. u karijeri, došao ukupnim vremenom od 2:13.29 minuta, posle takmičenja u slalomu i spustu.

Drugo mesto, sa 27 stotinki zaostatka, zauzeo je Dominik Pariz iz Italije, dok je treći bio Tomas Mermilo-Blondan iz Francuske.

Vremenski uslovi i padavine tokom noći poremetili su planove organizatora u Šamoniju, ali je promena u rasporedu trka omogućila da se superkombinacija održi. Umesto da se prvo skija spust, a potom slalom, trke su bile vožene obrnutim redom, a Pantiro je uspeo da sačuva prednost stečenu posle prve runde. Najviše je napredovao Pariz – sa petog na drugog mesta.

Najbolju trojicu sledio je još jedan Francuz Viktor Mife-Žande, ispred Ćetila Jansruda iz Norveške, Švajcarca Karla Janke i četvrtog Francuza među prvih sedam Andrijana Tea. Prvu desetoricu kompletirali su Italijani Rikardo Toneti, Ivica Kostelić iz Hrvatske i još jedan Francuz Blejz Gizendaner.

Austrijanac Marsel Hiršer sa 1.045 bodova vodi u generalnom plasmanu, a slede ga dvojica Norvežana – Henrik Kristofersen sa 957 i Aksel Lund Svindal sa 916. U poretku superkombinacije, Pantiro je na čelu sa 220 bodova, 50 više od Mermilo-Blondana.

Takmičenje u Šamoniju se nastavlja u subotu spustom.

Komentari / 0

Ostavite komentar