Грабар Китаровић: Регион, шта је то?

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је признала да је своје сараднике, како каже, замолила да у службеним документима не користе појам регија и драго јој је што је то препозао и нови шеф дипломатије Миро Ковач који следи њен пример. 

Регион 19.02.2016 | 17:45
Грабар Китаровић: Регион, шта је то?

"Шта је то регија", запитала је Грабар Китаровић и додала да је "ту реч о неколико држава у нашем окружењу, нашем суседству, које ћемо наставити да подржвамо на њихову путу у чланство ЕУ и НАТО", рекла је она у интервјуу загребачком Јутарњем листу поводом годину дана од избора на ту функцију.

Упитана да коментарише реакције на одговор који је дала на писмо посланика из реда српске мањине Милорада Пуповца, који је приметио да у Хрватској расти атмосфера нетолеранције и поруке мржње према политичким етничким и другим мањинама, председница каже да неће да понавља оно што је већ написала.

"Изнад свега држим важним мој приједлог о томе да заједно с клубом националних мањина у Хрватском сабору отворимо јавни дијалог и покренемо низ стручних расправа и округлих столова на којима би се у духу толеранције и међусобног уважавања расправљало о даљњем унапређивању положаја свих мањина у нашем друштву", навела је Грабар Китаровић.

А што се тиче реакција на њен одговор Пуповцу, каже да су оне биле различите, али већином позитивне, те да је било и оних негативних који су у демократији пожељни.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ах ...она

19.02.2016 17:00

Јао какве усне има сто би рекли таман...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛАЖЕМ СЕ

19.02.2016 19:03

Једна од ријетких ствари гдје бих се могао сложити са овом Туђмановом насљедницом, боље рећи позерком која је умјесто у задимљеним каданама као певаљка - залутала у политику. Какав регион какви бакрачи? По тој матрици се понашају и овдашњи медији који неке своје странице у новинама називају "регион" и тиме буде неке носталгичне аспирације које су за Србе увијек штетне. Они су они, ми смо - ми... Далеко им лијепа кућа. ..

ОДГОВОРИТЕ