Никад мршавији, никад јачи

Прва реакција свих који Новака Ђоковића виде уживо је: „Ау, како је мршав“. Иако вам се испрва учини да у Србиновом телу нема снаге за ударце који често достижу и 200 км на сат, варате се.

Забава 19.02.2016 | 08:51
Никад мршавији, никад јачи

Ђоковић је висок 188 центиметара и тежак, спремите се добро - само 78 кг. Неко би рекао: „Тај човек не једе ништа“. Али истина је далеко другачија. Да бисте били снажни, не морате да будете Хулк. И Новак то добро зна.

На почетку каријере, сећамо се сви, Ђоковић је морао да предаје мечеве због разних алергија и отежаног дисања. А онда је у тим најбољег тенисера света стигао доктор Игор Четојевић. После низа прегледа, дијагноза је гласила: Новак мора из исхране да избаци глутен.

Од тога тренутка креће Ђоковићева ренесанса. Престао је да једе млечне производе, вештачку со, маст, брашно, пшеничне производе, а почео да уноси разноврсну и што сировију храну: здраво поврће, воће, орашасте плодове, рибу, клице, печурке, алге, уља од орашастих плодова, манука мед.

Интересантна чињеница је да Новак не пије хладну, већ млаку воду зато што се хладна спорије вари у организму и тиме одвраћа крв из мишића.

Таквим начином исхране, Ђоковић и са осам килограма мање постао је одморан, фокусиран, снажан и експлозиван, што се види на терену из сваког његовог покрета и ударца.

Уколико бисте некада једног до другог видели Новака и Француза Цонгу, иначе деветог тенисера света, чинило би вам се као да су испред вас мршавко и дебељуца. Обојица су високи 188 цм, али Цонга је тежи од Ђоковића чак 13 кг. Ниједан од Новакових најљућих противника није лакши од 80 кг.

Сјајна ствар је то што Новак има подршку супруге Јелене, која је прихватила исти начин исхране.

Оно што је такође битно јесте да Новак од таквог режима исхране и уопште здравог и дисциплинованог начина живота не одустаје ни на одмору. Примера ради, током боравка у Београду.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар