Nikad mršaviji, nikad jači

Prva reakcija svih koji Novaka Đokovića vide uživo je: „Au, kako je mršav“. Iako vam se isprva učini da u Srbinovom telu nema snage za udarce koji često dostižu i 200 km na sat, varate se.

Zabava 19.02.2016 | 08:51
Nikad mršaviji, nikad jači

Đoković je visok 188 centimetara i težak, spremite se dobro - samo 78 kg. Neko bi rekao: „Taj čovek ne jede ništa“. Ali istina je daleko drugačija. Da biste bili snažni, ne morate da budete Hulk. I Novak to dobro zna.

Na početku karijere, sećamo se svi, Đoković je morao da predaje mečeve zbog raznih alergija i otežanog disanja. A onda je u tim najboljeg tenisera sveta stigao doktor Igor Četojević. Posle niza pregleda, dijagnoza je glasila: Novak mora iz ishrane da izbaci gluten.

Od toga trenutka kreće Đokovićeva renesansa. Prestao je da jede mlečne proizvode, veštačku so, mast, brašno, pšenične proizvode, a počeo da unosi raznovrsnu i što siroviju hranu: zdravo povrće, voće, orašaste plodove, ribu, klice, pečurke, alge, ulja od orašastih plodova, manuka med.

Interesantna činjenica je da Novak ne pije hladnu, već mlaku vodu zato što se hladna sporije vari u organizmu i time odvraća krv iz mišića.

Takvim načinom ishrane, Đoković i sa osam kilograma manje postao je odmoran, fokusiran, snažan i eksplozivan, što se vidi na terenu iz svakog njegovog pokreta i udarca.

Ukoliko biste nekada jednog do drugog videli Novaka i Francuza Congu, inače devetog tenisera sveta, činilo bi vam se kao da su ispred vas mršavko i debeljuca. Obojica su visoki 188 cm, ali Conga je teži od Đokovića čak 13 kg. Nijedan od Novakovih najljućih protivnika nije lakši od 80 kg.

Sjajna stvar je to što Novak ima podršku supruge Jelene, koja je prihvatila isti način ishrane.

Ono što je takođe bitno jeste da Novak od takvog režima ishrane i uopšte zdravog i disciplinovanog načina života ne odustaje ni na odmoru. Primera radi, tokom boravka u Beogradu.

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar