ЕЛ: Цедевита у Пиониру без Бабића и Жорића!

Шампион Хрватске наступиће и против Црвене звезде Телеком без тројице играча на које није рачунала и у претходним колима АБА лиге.

Кошарка 11.02.2016 | 17:00
ЕЛ: Цедевита у Пиониру без Бабића и Жорића!

Шампион Хрватске поново долази на терен Црвене звезде Телеком, где је почетком 2016. славио.

"Овог пута, биће другачији амбијент", рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић у најави веома важне утакмице, заказане за четвртак у 20.00 часова.

Загрепчани су уочи пута у Београд разјаснили у каквом саставу стижу у Србију. Тренер Цедевите Вељко Мршић отворено је поручио да ће пред Делије истрчати тим у истом саставу као и у Љубљани прошлог викенда.

То значи да дрес хрватског представника неће носити Лука Бабић, Лука Жорић и Марко Араповић.

"То ће бити наша трећа утакмица без повређених играча, па неће бити потребе да се додатно прилагођавамо", изјавио је Мршић.

Најављујући трећи овосезонски дуел против Звезде, хрватски тренер поручио је да међу тимовима нема тајни.

"Звезда је изгубила само две утакмице код куће и оба пута против Фенербахчеа. Ове сезоне смо већ играли два пута у АБА лиги познајемо их јако добро. Покушаћемо да играмо најбољу могућу одбрану и видећемо шта ће се догодити".

Центар Цедевите Миро Билан ове сезоне је најбољи играч хрватског тима. Према његовим речима, кључ победе лежи у чврстој игри до завршнице.

"Играћемо против тима који познајемо веома добро. Биће то изазовна утакмица. Звезда има одличну подршку на домаћем терену и већ су победили много добрих тимова у Евролиги ове сезоне. Због наших повреда, тренутно нисмо у идеалној ситуацији, али даћемо све од себе. Домаћин је фаворит. Да бисмо створили себи шансу да победимо, покушаћемо да останемо 'у мечу' што је дуже могуће", подвукао је Билан.

Парови 7. кола :

Група Е

у четвртак:

Звезда - Цедевита 20.00
Фенербахче - Уникаха 20.00

у петак

Локомотива - Дарушафака 17.00
ПАО - Ефес 20.45

Табела: Фенербахче 6-0, Локомотива 4-2, Ефес 3-3, Звезда 3-3, ПАО 3-3, Уникаха 2-4, Цедевита 2-4, Дарушафака 1-5.

Група Ф

у четвртак

Химки - Реал 18.00
Лаборал - Бамберг 20.45

у петак

ЦСКА - Олимпијакос 18.45
Барселона - Жалгирис 21.00

Табела: ЦСКА 4-2, Химки 4-2, Лаборал Кућа 4-2, Бросе Бамберг 3-3, Реал 3-3, Олимпијакос 3-3, Барселона 2-4, Жалгирис 1-5.

Коментари / 0

Оставите коментар