Навијачи Севиље бијесни на Фација: Врати Пуертину шеснаестицу!

Севиљисти захтевају од Аргентинца да узме други број, а остави легендарни!

Фудбал 14.02.2016 | 20:40
Навијачи Севиље бијесни на Фација: Врати Пуертину шеснаестицу!

Навијачи Севиље су разочарани и бесни звог чињенице да је штопер Федерико Фацио по повратку у андалузијски клуб изабрао број 16 на дресу, а да му је клуб то дозволио!

Овај број припадао је покојном капитену Севиље Антонију Пуерти, момку који је преминуо у 22. години од срчаног удара на утакмици против Хетафеа у августу 2007. Од тада, па све до сада нико у клубу није носио његов број, али је доласком Фација чувени број 16 опет активиран.

Пуерта, локални момак из Севиље, био је симбол овог клуба и љубимац домаће публике која се побунила због одлуке челника клуба да Аргентинцу, на позајмици из Тотенхема дају дрес са бројем 16.

Севиљисти сматрају да је ово непоштовање према клупској икони и да тај број посебно не заслужује странац, без обзира што је раније Аргентинац већ наступао за Севиљу. Зато му на бројним клупским форумима саветују да врати шеснаестицу и узме неки други број.

У клубу страхују и од рекације навијача на неком од наредних мечу који се играју у Севиљи, јер Фацио тек треба да се појави на „Санчез Писхуану“ пред својим навијачима, који га због броја 16 сигурно неће љубазно дочекати.

Ако му је утеха, још увек неће морати на домаћи терен јер га у следећем колу, када Лас Палмас гостује у Андалузији, очекује суспензија због црвеног картона против Селте у претходном мечу.

Осим, ако не промени број у међувремену…

Коментари / 0

Оставите коментар