Желимо пет милијарди људи на Фацебооку

Најпопуларнија друштвена мрежа на свету има изузетно амбициозне планове за будућност, открива њен извршни директор.

Информационе технологије 08.02.2016 | 09:11
Желимо пет милијарди људи на Фацебооку

Марк Закерберг очигледно спада у категорију људи који упорно померају границе. Чињеница је да је успео да искористити све предности модерног доба, зависност људи од "виртуалног дружења" и постане један од најбогатијих људи на свету.

Користили га или не, Фацебоок представља друштвену мрежу и медиј који у великој мери утиче на наше животе модерних. Циљ компаније је да у будућности тај утицај буде још израженији - Марк Закерберг недавно је поводом 12. рођендана Фацебоока открио један од својих дугорочних циљева.

До 2030. године, сматра Закерберг, Фацебоок треба да повећа базу својих корисника на чак пет милијарди људи.

Ако се зна да тренутно на планети има око седам милијарди људи, а да од тога отприлике милијарда и по користи Фацебоок, онда се намеће закључак да је овај план изузетно амбициозан.

Да ли ће у томе успети, тешко је предвидети, али судећи по ономе што је компанија до сада успела да оствари, дефинитивно ништа није немогуће.

Разни пројекти које припремају Закерберг и сарадници, попут идеје Интернет.орг која би требало да омогући бесплатан интернет у свим деловима света, могуће је да ће број корисника почети рапидно да расте.

У сваком случају, Закерберг је врло самоуверен и сматра да ће за петнаестак година пет милијарди људи "становати" на Фацебооку...

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар