Ранијери: Ми фаворити?! А рекоше да ћу ја први добити отказ!

Менаџер Лестера Клаудио Ранијери негирао је наговештаје да је његов тим главни фаворит за титулу после победе над Манчестер Ситијем у суботу.

Фудбал 07.02.2016 | 22:00
Ранијери: Ми фаворити?! А рекоше да ћу ја први добити отказ!

Лестер је у суботу славио на “Етихарду” са 3:1, а после тог тријумфа има пет бодова више од Тотенхема, који је прескочио Сити у борби за друго место.

Тај тријумф је кладионичаре натерао да смање квоте на Лестер по питању шанси за титулу, а по многима су ‘Лисице’ сада први фаворит.

“Не верујем им. Они су рекли да ћу ја први добити отказ ове сезоне. Али, надам се да су у праву”, истакао је Ранијери.

Италијан се тако осврнуо на реакције током лета, када је именован за менаџера Лестера, а кладионичари и фудбалски коментатори су му давали шансе да успе на “Кинг Пауер” стадиону.

После самог меча у Манчестеру, 64-годишњи стручњак је истакао да не жели да прича о титули до краја априла.

“Не желим да размишљам о томе шта ће бити ако победимо. Размишљам само о наредних седам дана и о утакмици са Арсеналом, која ће бити тешка јер наш противник има фантастичне играче. Али, ‘живи’ смо и желимо да се боримо. Знамо да је лига потпуно луда и желимо да покушамо, али велики тимови су нам конкуренти. Уживамо и желимо да наставимо овај сан. Размишљамо само о Премијер лиги и томе како можемо да се боримо. Тимови који играју у другим такмичењима троше много енергије и то није лако. То је наша мала предност, али морамо да се концентришемо”, нагласио је Ранијери.

Пре само годину дана, Лестер је био на самом дну табеле, а Ранијери је истакао да је током првог дела сезоне циљ био да тим дође до 40 бодова и осигура опстанак. Чињеница да су ‘Лисице’ премашиле тај циљ само говори да немају шта да изгубе, тврди Италијан.

“Надам се да моји играчи не осећају притисак, зато што смо били под притиском да спасемо тим да не испадне из лиге. То смо успели и сада можемо да уживамо и дајемо све од себе, корак по корак”, рекао је Ранијери.

Коментари / 0

Оставите коментар