Видео: Београд то не памти од Марадоне!

"Најбољи је играч света, јеси видео какав је гол дао?", питао је један малишан свог другара после утакмице Србија – Португал. "Јесте, али је дао један, а ми смо победили", пркосно је одговорио други.

Фудбал 07.02.2016 | 13:20
Видео: Београд то не памти од Марадоне!

Дијего Армандо Марадона 20. октобра 1982, па Рикардињо 6. фебруара 2016. Двојица мајстора са "бубамаром" фантастичним головима натерали су београдску публику да устане и поздрави их аплаузом, иако су ти голови били против њених тимова.

Чувени Аргентинац учино је то на великом терену "Маракане", играјући за Барселону против Црвене звезде...

.. Док је Португалац подигао на ноге 11.000 гледалаца у београдској Арени и једним од најлепших футсал голова икада. Постигао га је у дуелу Србије и Португала који је одлучивао о првом месту у групи и лакшем ривалу у четвртфиналу Европског првенства.

За разлику од Марадоне (4:2), Рикардињо се није радовао на крају пошто је његов тим изгубио, па ће у наредној фази морати на Шпанију, много тежег противника него што би била Украјина са којом ће се у понедељак, на велико изненађење многих, састати Србија.

Погодак Рикардиња био је за 1:1, али двоструки најбољи футсал света у "малом фудбалу" (2010. и 2014. године) и поред магије коју поседује у ногама, није успео да у финишу меча донесе победу или макар "позитиван реми" свом тиму. "Орлови" су тимском игром стигли до једне од највећих победа у својој историји - 3:1. Не толико убедљиве, колико важне.

И поред сјајне игре наше репрезентације, пре свега тимске и дисциплиноване, мора се признати да је чувени Португалац оставио подједнако јак утисак као што је победа Србије. То потврђује и разговор двојице малишана после утакмице.

"Јеси ли видео како игра? Стварно је најбољи на свету", питао је дечкић свог другара док су излазили из Арене. "Па добро, али ми смо победили", одговорио је други. "Јесмо, али јеси ли видео какав је гол дао?", и даље је под утиском био први. "Јесам, али само један, а ми три", пркосио је други.

Ови малишани, заједно са још 11.159 гледалаца, заиста су уживо сведочили можда и најатрактивнијем поготку у историји футсала, међутим, Рикардињова акробација не може да умањи важност голова које су постигли Младен Коцић, Слободан Рајчевић и Милош Симић. Нарочито други гол нашег тима не сме да прође незапажен, јер је постигнут после фантастичне сналажљивости капитена Марка Перића и стрелца Слободана Рајчевића.

За све оне који су пропустили ове мајсторије, а и за оне који нису вреди да се подсете, понављамо вам голове из меча Србије и Португала:

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гост ртвбн

07.02.2016 15:09

па зашто лажете ,,,, ћуј дјеца баш то говорила између себе стварно је превише уживајте у потезу и голу

ОДГОВОРИТЕ