"Операција Рио" креће 15. јуна!

Александар Ђорђевић и стручни штаб кошаркашке репрезентације Србије утаначили детаљан план припрема "орлова".

Кошарка 07.02.2016 | 17:00
"Операција Рио" креће 15. јуна!

Кошаркашку репрезентацију Србије овог лета очекује најважнији турнир у Београду. Почетком јула "орлови" ће се у Комбанк арени борити за пласман на Олимпијске игре, на којима наша репрезентација није наступала од Атине 2004. године.

Александар Ђорђевић и помоћник Јовица Антонић до детаља су разрадили план припрема националног тима.

"Окупљање је 15. јуна у Београду и тренираћемо у Комбанк арени. Размишљали смо да једну или две пријатељске утакмице одиграмо ван главног града, али се одустало од тога због чињенице да нећемо више од шест тренинга одрадити у комплетном саставу", изјавио је за "Спортски журнал" Јовица Антонић и објаснио да под тим не рачуна време за опоравак играча који наступају у Европи, плус оне који играју у НБА лиги.

"Клупске сезоне дуго трају", додао је Антонић.

Он је додао да већ дуго "скенирају" кандидате за репрезентацију и да се састав мање-више зна.

"Позив ће добити сви који су били у прошлој акцији Еуробаскета, као и тројица или четворица нових момака који се истичу ове сезоне", објаснио је помоћник селектора Ђорђевића.

"Орлови" ће одиграти три припремна меча - са селекцијом Француске састаће се у Паризу 21. јуна током тродневног боравка у тој земљи, узвратни меч заказан је 25. јуна у Србији, а три дана касније угостићемо и Грчку.

Србија ће квалификациони турнир за Олимпијске игре играти од 4. до 9. јула. У групи А осим "орлова" ће се такмичити Ангола и Порторико, док су у групи Б Чешка, Летонија и Јапан.

Само победник турнира стећи ће право наступа на ОИ у Рио де Жанеиру, од 5. до 21. августа.

Коментари / 0

Оставите коментар