"Operacija Rio" kreće 15. juna!

Aleksandar Đorđević i stručni štab košarkaške reprezentacije Srbije utanačili detaljan plan priprema "orlova".

Košarka 07.02.2016 | 17:00
"Operacija Rio" kreće 15. juna!

Košarkašku reprezentaciju Srbije ovog leta očekuje najvažniji turnir u Beogradu. Početkom jula "orlovi" će se u Kombank areni boriti za plasman na Olimpijske igre, na kojima naša reprezentacija nije nastupala od Atine 2004. godine.

Aleksandar Đorđević i pomoćnik Jovica Antonić do detalja su razradili plan priprema nacionalnog tima.

"Okupljanje je 15. juna u Beogradu i treniraćemo u Kombank areni. Razmišljali smo da jednu ili dve prijateljske utakmice odigramo van glavnog grada, ali se odustalo od toga zbog činjenice da nećemo više od šest treninga odraditi u kompletnom sastavu", izjavio je za "Sportski žurnal" Jovica Antonić i objasnio da pod tim ne računa vreme za oporavak igrača koji nastupaju u Evropi, plus one koji igraju u NBA ligi.

"Klupske sezone dugo traju", dodao je Antonić.

On je dodao da već dugo "skeniraju" kandidate za reprezentaciju i da se sastav manje-više zna.

"Poziv će dobiti svi koji su bili u prošloj akciji Eurobasketa, kao i trojica ili četvorica novih momaka koji se ističu ove sezone", objasnio je pomoćnik selektora Đorđevića.

"Orlovi" će odigrati tri pripremna meča - sa selekcijom Francuske sastaće se u Parizu 21. juna tokom trodnevnog boravka u toj zemlji, uzvratni meč zakazan je 25. juna u Srbiji, a tri dana kasnije ugostićemo i Grčku.

Srbija će kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre igrati od 4. do 9. jula. U grupi A osim "orlova" će se takmičiti Angola i Portoriko, dok su u grupi B Češka, Letonija i Japan.

Samo pobednik turnira steći će pravo nastupa na OI u Rio de Žaneiru, od 5. do 21. avgusta.

Komentari / 0

Ostavite komentar