ББЦ тврди: Јунајтед почео преговоре са Мурињом!

Фудбалски клуб Манчестер Јунајтед почео је преговоре са представницима Жозеа Муриња око могућности да на крају сезоне преузме ’Црвене ђаволе’.

Фудбал 07.02.2016 | 12:00
ББЦ тврди: Јунајтед почео преговоре са Мурињом!

53-годишњи Португалац, који је у децембру добио отказ у Челсију, већ дуже време је главни фаворит да наследи Луја ван Гала на „Олд Трафорду“.

ББЦ преноси да никакав договор није постигнут, да клуб ништа не жели да коментарише, али да су преговори започети.

64-годишњи Холанђанин има уговор са Јунајтедом до лета 2017. године, али се очекује да ће напустити клуб већ на крају сезоне, због резултата које је клуб остварио последњих недеља.

То би Мурињу широм отворило врата „Олд Трафорда“, а зна се да је Португалац узбуђен због могућности да води Јунајтед.

Ангажовање Муриња би за челнике Јунајтеда био сјајан одговор на потврду да ће Пеп Гвардиола преузети Манчестер Сити на крају сезоне. Уколико португалски стручњак заиста стигне у редове ’Црвених ђавола’, он и Гвардиола би тако наставили ривалство започето у Шпанији, када су њих двојица водили Реал и Барселону.

Ван Галу се клупа Јунајтеда ’климала’ више пута ове сезоне, али је последњих недеља његов тим заиграо боље. ’Ђаволи’ сада држе пето место на табели са 40 бодова, десет мање од водећег Лестера, а пет од Арсенала, који је на четвртој позицији, последњој која води у Лигу шампиона наредне сезоне.

Наредна утакмица Јунајтед очекује у недељу од 17 часова, када гостују Челсију.

Коментари / 0

Оставите коментар