Даутбашић и Шахман излазе на слободу

Билсена Шахман и секретар Министарства безбједности БиХ Бакир Даутбашић, ухапшени у акцији Лутка 2, излазе на слободу уз мјере забране, потвређно је за Н1.

Босна и Херцеговина 05.02.2016 | 16:50
Даутбашић и Шахман излазе на слободу

Како је за Н1 потврдила адвокат Васвија Видовић, Даутбашићу и Шахман су затражени пасоши што значи да ће им бити ограничено кретање и вјероватно одређена мјера кућног притвора.

"Мени је саопштено да је Тужилаштво БиХ предложило укидање притвора и одређивање мјера забране. Тражено је да предамо путне исправе", казала је за Н1 Татјана Савић, адвокат Бакира Даутбашића.

Суд Босне и Херцеговине је Шахман и Даутбашићу 13. јануара одредио једномјесечни притвор због сумње да су током децембра прошле године застрашивањем и обећањем недозвољене користи наводили на давање лажног исказа свједока Азре Сарић у кривичном поступку који воде Тужилаштво БиХ и Основни суд у Приштини против Насера Кељмендија и других због организованог криминала у вези са кривичним дјелом убиство.

Бакир Даутбашић, секретар Министарства безбједности и кандидат за министра за саобраћај и комуникације БиХ и његова партнерка Билсена Шахман ухапшени су 11. јануара.

У оквиру исте акције касније је ухапшен и Фахрудин Радончић којем је такође одређен једномјесечни притвор и против којег је данас Тужиалштво БиХ, заједно са Шахман, Даутбашићем и Зијадом Хаџијахићем, подигло оптужницу.

Извор: Н1

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Југо

05.02.2016 16:13

А Фахро ће у понедељак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

роб

05.02.2016 16:38

Изгледа да је Радоњциц Србин цим га нису пустили

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЛАТНА

05.02.2016 16:52

Е ова ти је на мјесту ко Његосева.Бриљанто.