Dautbašić i Šahman izlaze na slobodu

Bilsena Šahman i sekretar Ministarstva bezbjednosti BiH Bakir Dautbašić, uhapšeni u akciji Lutka 2, izlaze na slobodu uz mjere zabrane, potvređno je za N1.

Bosna i Hercegovina 05.02.2016 | 16:50
Dautbašić i Šahman izlaze na slobodu

Kako je za N1 potvrdila advokat Vasvija Vidović, Dautbašiću i Šahman su zatraženi pasoši što znači da će im biti ograničeno kretanje i vjerovatno određena mjera kućnog pritvora.

"Meni je saopšteno da je Tužilaštvo BiH predložilo ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane. Traženo je da predamo putne isprave", kazala je za N1 Tatjana Savić, advokat Bakira Dautbašića.

Sud Bosne i Hercegovine je Šahman i Dautbašiću 13. januara odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su tokom decembra prošle godine zastrašivanjem i obećanjem nedozvoljene koristi navodili na davanje lažnog iskaza svjedoka Azre Sarić u krivičnom postupku koji vode Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv Nasera Keljmendija i drugih zbog organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom ubistvo.

Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva bezbjednosti i kandidat za ministra za saobraćaj i komunikacije BiH i njegova partnerka Bilsena Šahman uhapšeni su 11. januara.

U okviru iste akcije kasnije je uhapšen i Fahrudin Radončić kojem je takođe određen jednomjesečni pritvor i protiv kojeg je danas Tužialštvo BiH, zajedno sa Šahman, Dautbašićem i Zijadom Hadžijahićem, podiglo optužnicu.

Izvor: N1

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jugo

05.02.2016 16:13

A Fahro će u ponedeljak!

ODGOVORITE
Name

rob

05.02.2016 16:38

Izgleda da je Radonjcic Srbin cim ga nisu pustili

ODGOVORITE
Name

ZLATNA

05.02.2016 16:52

E ova ti je na mjestu ko Njegoseva.Briljanto.