Рајковић: Долазим да славим титулу са Звездом!

Троши прву сезону у иностранству, остварио је сан да заигра у Лиги шампиона против идола и спрема се за прославу титуле црвено-белих. Наш суперталентовани голман Предраг Рајковић (20) има сезону из бајке.

Фудбал 06.02.2016 | 20:00
Рајковић: Долазим да славим титулу са Звездом!

Постао је светски првак за играче до 20 година, ужива у дресу Макабија, али не заборавља вољени клуб.

- Због Звезде сам увео српске канале чим сам допутовао у Тел Авив, да бих могао да гледам све утакмице. И кад нам се поклопе термини, снимим меч па га одгледам после. Титулу ћу освојити, ипак имам неколико мечева за црвено-беле ове сезоне, па се то рачуна да могу да добијем медаљу. Наравно, бићу на прослави у мају. Имам већ титулу са Милијашевом генерацијом, али ова је такође посебна - прича Рајковић за “Блиц”.

Која је разлика између српског и израелског фудбала?

- Слично је, али и различито. И овде постоје две, можда три екипе које одскачу, све остале су приближног квалитета. Ипак, у Израелу се игра много бржи фудбал и стадиони су свуда пуни. Имам утисак да је амбијент у којем се игра много бољи, мање је препуцавања и свако сваког може да победи.

Колико вам недостаје Славиша Јокановић?

- Имали сам баш одличну сарадњу, добро се радило код њега и мислим да је пред Јокановићем сјајна будућност. Мени је свакако било лакше кад сам дошао, јер сам имао „свог“ тренера, али знам да је отишао за новом, бољом понудом. Енглеска као земља и лига се и мени свиђа, па ко зна, можда се опет сретнемо.

Дебитовали сте у Лиги шампиона?

- Прелепо искуство, али се надам да ћу имати још много учешћа у Лиги шампиона. Један од мотива мог одласка у Макаби је управо била прилика да играм у елити. У дебитантској сезони сам био само учесник, а трудићу се и да остварим неки резултат у том такмичењу.

Како је протекао сусрет са Икером Касиљасом?

- Упознати идола, поделити терен са њим, разменити неку реч... То је заиста непроцењив осећај. Касиљас је неко коме се дивим одмалена. Никада у каријери, ни на једном мечу нисам имао такву трему као кад је пред мене стао Икер.

Добијали сте и позив за А тим репрезентације?

- Указана ми је велика част и омогућено да додатно учим и напредујем. Надам се да ћу у будућности постати и први голман Србије, али има времена да остварим те снове.

Планови за будућност?

- Статус ми зависи од клуба, али и од понуда које ће Макаби добити на лето. Интересовања има, видећемо шта ће се од тога преточити у конкретне понуде. Ако се појави добра, сигурно ћу отићи из Тел Авива јер ће и клуб имати интерес продаје.

Ужива у Тел Авиву

Рајковић је први пут напустио Србију и са непуних 20 година потписао уговор са Макабијем до 2020. у трансферу вредном три милиона евра.

- Супер је овде, град је жив, није досадно. Тел Авив је на мору са одличном климом. Људи у Израелу су изузетно љубазни и отворени, желе да помогну, посебно спортистима. Воле фудбал па се брзо дође до препознавања и дружења са фановима на улици или у кафићима. До скора сам се највише дружио са Митровићем, он је отишао, а сада највише времена проводим уз игрице и “сони плејстејшен”, јер је и овде зима, али чим отопли враћам се шетњама по плажи - додаје Рајковић.

Макаби најбољи за каријеру

Рајковић је уверен да је направио прави потез одласком у Тел Авив.

- Веома сам задовољан клубом и сви су ме лепо прихватили. Најбитније је да сам са саиграчима направио добар однос и то је нешто што ми је било на првом месту. Знам да је било негативних коментара око мог одласка у Макаби, али и знам да сам изабрао најбоље за каријеру - истиче Рајковић.

Коментари / 0

Оставите коментар