Оваква БиХ не може изаћи на зелену грану

Јасно је да је хапшење лидера СББ-а Фахрудина Радончића усталасало јавност. У спекулацијама везаним за овај случај дјелимично су сви у праву.

Босна и Херцеговина 04.02.2016 | 22:56
Оваква БиХ не може изаћи на зелену грану

И они који тврде да је судство и тужиластво под јаком политичком притиском и они који чезну да проради правна држава и у овом случају виде коначни почетак краја владавине политике и подземља, тврди политиколог Адис Араповић гостујући у емисији Пулс БН ТВ. Наглашава, овај случај требало би да значи да су у БиХ сви једнаки пред законом.

Осврћући се на хапшење Радончића, Араповић објашњава, да је невјероватно да се износе потпуно паушални ставови и то ни мање ни више него из Предсједништава БИХ - конкретно, бошњачки и хрватски члан Предсједништва. Невјероватно је каже и то да члан Предсједништва, најављује апликацију за кандидатски статус Босне и Херцеговине у ЕУ и истовремено говори да у БиХ није на снази владавина права.

“Чак позивају Суд да донесе одређену врсту одлуке нарушавајући на тај начин сам правни поредак. Шаљући тако сигнал грађанима, а и међународној заједници да сами не вјерују у правни поредак земље коју воде”, каже Араповић.

Моћ оних којих управљају државом је много већа него што то на папиру пише. Њихов домет је много више од владиних и парламентарних зидова, тврди Араповић. Каже, та хоботница је добацила и до судова и тужилаштава и додаје:

“Ни једна земља која почива на оваквим принципима не може изаћи на зелену грану. Неће сигурно постати кандидат за ЕУ, нити ће се у тој земљи добро живјети”, јасан је политиколог Адис Араповић.

Осврћући се на економску ситуацију у БиХ Араповић каже да је људима у БиХ подметнуто да се задовоље тиме да је добро само ако нема рата. Због тога лако пристајемо на чињеницу да немамо посао. У БиХ је 5 пензија или 2 плате потребно за набавку једне потрошачке корпе, каже менаџер невладине организације Центри цивилних иницијатива и објашњава да се о томе не брину и не питају они који управљају земљом.

Каже, “зашто би се и питали када то нико од њих и не тражи или ако тражи то су појединци из медија или појединци из опозиције, или појединци из цивилног друштва. Скуп тих појединаца је неколико десетина хиљада.” Пита се шта је са осталима?

Центри цивилних иницијатива анализирали су колико услова је испуњено из потписане реформске агенде и дошли до фрапантног закључка да је свега 20 процената урађено од обећаног.

То значи да је власт схватила озбиљно само онај дио реформске агенде који се тиче помоћи од међународних финансијских организација што значи да је власт слијепи послушник, оних, који ће зачепити њихове буџетске рупе које су они правили само из разлога да би остали на власти, јасан је програм менаџер невладине организације Центри цивилних иницијатива.

БН ТВ

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Тамни вилајет

04.02.2016 22:05

У БиХ зиви 3900000 будаиа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неточан навод

04.02.2016 23:32

Ово одавно није тамни вилајет,ово је сад септичка.

Name

Михаило Микић

05.02.2016 01:18

"Рани си открио Истину!"

Name

рајко

04.02.2016 22:07

Адисе гледао сам емисију и свака цаст за сваку изговорену ријец, само да нас је висе такви. Ти и Ценицка би под хитно требали странку основати да ове лопурде одувате и позатварате. Размисли док јос има сансе за нас обицне смртнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

05.02.2016 07:11

Па Ценицка је основала странку, на изборима имала 70 гласова. Била је и министар финансија, све упропастила.

Name

патриота

04.02.2016 22:22

До сада сте били нормална ТВ, ако наставите доводити у студио овакве идиоте да нам држе предавања морат ћу променити канал иако вас најрађе гледам, нека он у Сарајеву држи предавања ако сме, вама све нај

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

05.02.2016 16:48

По Васем коментару, цини ми се да Вас престанак гледања бнтв не би био никакав губитак по ту телевизију, цак напротив. Камо лијепе среце да људи овдје поцну гледати сиру слику од онога сто им се свакодневно пласира кроз медије...када би поцели да мисле мало висе својом главом, као сто то господин који је гостовао у емисији ради, а мало мање да се воде тудјим главама и мисљењима.

Name

РЕ РАЈКО

04.02.2016 22:23

РАЈКО ПРИДРУЗУЈЕМ СЕ И ТЕБИ И ОВОМ ГОСПОДИНУ И ОД МЕНЕ МУ СВАКА ЦАСТ ДУГО НИСАМ ЦУО НЕКОГ ПАМЕТНИЈЕГ ТРЕБА СТО ВИСЕ ОВАКВИХ ЕМИСИЈА ДА СЕ ЉУДИ ЈЕДНОМ УРАЗУМЕ И ДА СЕ ОВА БАГРА ЗАУВЈЕК ОТЈЕРА НА ПОЛИТИЦКО СМЕТЉИСТЕ ЈОС ЈЕДНОМ СВАКА МУ ЦАСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД

04.02.2016 22:28

Изузетно емотивно и зналачки, ПОШТОВАЊЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бирачки глас

04.02.2016 23:08

Човјек је сасвим трезвено и оштроумно рекао све онако како је. Примјећујем да полако ал сигурно грађани дотоком свих ових информација у задњих пар мјесеци почињу да разабиру добро од зла. Освјештавају се, тако да ће до предстојећих избора консолидовати и сигурно знати кога бирати , а кога од..ати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болеро

04.02.2016 23:22

Готивим ја овог. Није лос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

05.02.2016 10:33

Какво је вријеме у Посушју?

Name

ја ја

04.02.2016 23:54

Свака цаст цовјеце. Ко није гледао емисију нека погледа. Нама треба хљеба дјеци скола зивота и посла ста јос тразимо. Националисти нека се пријаве нацемо неки кутак и за њих, нека воде своју прицо-политику ми хоцемо зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

05.02.2016 00:00

И ови из НВО само млате празну сламу и троше паре што од донација што добију транашама из буџета. Нека ми неко каже нешто конкретно шта су урадили из НВО. Све је то у спрези са политичарима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Геограпхy

05.02.2016 09:44

Додји у НВО па да видис како нам се затврају врата кад год неки пројекат типа социјалног и економског права презентујемо политицарима. Своди нам се разговор са портирима и цистацима на радионицама. Остали не смију од сефова и директора (јер су писмени, да ми опросте на изразу првоспоменути).

Name

Никола

05.02.2016 00:49

Гледао сам емисију. Свака му цаст. Не памтим да сам у задњих неколико година у некој насој емисији цуо боље изјаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

05.02.2016 06:31

АДИСЕ СВАКА ТИ ЧАСТ, ОДАВНО НИСАМ СЛУШАО ОБРАЗОВАНИЈЕГ ЧОВЈЕКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маска

05.02.2016 06:50

Владајуца каста са све својим полтронима и ухљебима који немају везе са пословима за које су преплацени, су као термити, а од силне имовине градјана ове земље, коју зову дрзавна имовина остаје пустос и огромни дугови сто це унуци плацати...тузна страна национализма

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА СИРИЈЦИМА

05.02.2016 08:15

МЛАДИ И ПАМЕТНИ ЗА СИРИЈЦИМА ТРЕБА ОТИЋИ ИЗ ЗЕМЉЕ КОЈУ СУ ПРАВИЛИ ЦАЦО, ЈУЦО, ЗИКА, КУКА И МОТИКА, ОСТАЋЕ САМО ГЕНИЈАЛЦИ ИЗ СДА И СНСД. НЕЋЕ НА ЊУ НИ ВИРУС ЗИКА.У ПРАВУ ЈЕ ЦИЈЕЊЕНИ КОМЕНТАТОР СЕПТИЧКА ЈАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

05.02.2016 08:22

Свака част за емисију. Да нам је више људи као господин Араповиц и нама би било боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Јелена

05.02.2016 09:47

Има таквих емисија најмање једном дневно, само требас даљински у руке и изабрати прави канал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

05.02.2016 09:51

Свака цаст на емисији. Јутрос идем на посао, у градском бусу људи причају о емисији, кад сам дошла на посао исто. Не би било лосе да репризирате,али са најавом па да људи могу гледати. То је храна за душу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

05.02.2016 13:09

Свака част господину Араповићу на тачној и реалној "дијагнози" укупног коруптивног политичког система у коме политичари из оба ентитета и све три националности само гледају искључиво сопствене интересе и како се енормно обогате и да држе 1/3 бирача уза себе разним подмићивањем како би опет себи створили шансу за сљедећи мандат. Чиста истина 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миодраг Рајковић

05.02.2016 13:44

Морам, по први пут, овако званично, захвалити ТВ БН зато што су омогућили широким народним масама (обзиром на гледаност ове емисије) да чују једног од најпаметнијих али храбрих људи коју се опредијелили да дјелују кроз ЦЦИ. Морам, такође замолити да и убудуће што мање ,,доводите,, политичаре у свој програм, а више људе који, простим језиком, али нисам сигуран колико је ,,разумљив,, нашем народу, јер кад би народ разумио у излагање господина Араповића, сигурно би нам свима било боље. Имао сам прилику овог господина слушати и раније и до сада му нисам могао пронаћи ни једну замјерку. На жалост, његово излагање не одговара ником из нешег политичког миљеа, државног, ентитетског, а поготово локалног и зато могу и да схватим због чега овог човјека немамо могућености чешће слушати или гледати путем наших медијских кућа јер његова теорија-реалност и наша политичка стварност су дијаметрално различити. Ја навијам за његову теорију и сигуран сам, као што и он рече, једног дана мора побиједити. Помозите и ви пријатељи са РТВ БН и све остале медијске куће, а ја ћу свој скромни допринос и даље наставити пласирати међу нашем наивном народу. Хвала вам за овај допринос и прилику да два пута чујем излагање и погледе господина Араповића јер сам гледао и репризу и опет ћу, на крају замолити, ДАЈТЕ НАМ ЈОШ РЕПРИЗА ОВЕ ЕМИСИЈЕ у складу са могућностима ваше програмске шеме. И као што рече наша Сузана, много сам, и овога пута, научио слушајући господина Араповића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шиндрак Веселин

05.02.2016 15:26

Цовјек који је у једној емисији до детаља И тако сликовито изнио проблем једног друства, који је засигурно зацрвенио стотине лопова иза којих стоји дрзава И никог лицно није прозвао, цовјек са тим нивоом знања да казе И да га свако разумије требао би у најмању руку бити номинован за нобелову награду!

Name

Шиндрак Веселин

05.02.2016 15:18

Цовјек који је у једној емисији до детаља И тако сликовито изнио проблем једног друства, који је засигурно зацрвенио стотине лопова иза којих стоји дрзава И никог лицно није прозвао, цовјек са тим нивоом знања да казе И да га свако разумије требао би у најмању руку бити номинован за нобелову награду!

ОДГОВОРИТЕ