Абдул-Џабар не воли Новицког!

Најбољи стрелац НБА лиге свих времена Карим Абдул-Џабар изјавио је да Дирк Новицки није имао доминантну НБА каријеру.

Кошарка 05.02.2016 | 20:20
Абдул-Џабар не воли Новицког!

Абдул-Џабар сматра да Новицки има тек неколико адута у игри, да није толико талентован и вешт колико други сматрају.

Новицки има 37 година, у НБА је од 1998. године, 2007. је проглашен за МВП-ја лиге, док је 2011. освојио титулу са Далас Мевериксима, јединим тимом за који је играо у НБА.

"Није први пут да каже тако нешто. Нисам сигуран зашто, ваљда није велики љубитељ моје игре, што је у реду. Али мислим да сам у једном тренутку био доминантан, посебно у нападу, када сам био на врхунцу каријере", сматра Новицки.

Немачки кошаркаш је истакао да никад није имао утицај у одбрани и скоку као Абдул-Џабар, али сматра да је био "простојан" скакач, јер је две сезоне имао просек од 9,9 ухваћених лопти по мечу.

"Не желим да се размећем статистиком, јер је очигледно да он има бољу. Али мислим да не можеш више од десет сезона имати просек од 25 поена и не бити доминантан. Мислим да не можеш бити шести стрелац лиге током 18 година, а да не будеш доминантан у једном тренутку", закључио је Новцки.

Новцки је постигао 28,934 поена у каријери, док је легендарни центар Бакса и Лејкерса Абдул-Џабар вероватно недодирљив на првом месту са 38.387 поена.

Ове сезоне Новцки просечно бележи 17,7 поена уз 6,5 скокова по утакмици.

Коментари / 0

Оставите коментар