Abdul-Džabar ne voli Novickog!

Najbolji strelac NBA lige svih vremena Karim Abdul-Džabar izjavio je da Dirk Novicki nije imao dominantnu NBA karijeru.

Košarka 05.02.2016 | 20:20
Abdul-Džabar ne voli Novickog!

Abdul-Džabar smatra da Novicki ima tek nekoliko aduta u igri, da nije toliko talentovan i vešt koliko drugi smatraju.

Novicki ima 37 godina, u NBA je od 1998. godine, 2007. je proglašen za MVP-ja lige, dok je 2011. osvojio titulu sa Dalas Meveriksima, jedinim timom za koji je igrao u NBA.

"Nije prvi put da kaže tako nešto. Nisam siguran zašto, valjda nije veliki ljubitelj moje igre, što je u redu. Ali mislim da sam u jednom trenutku bio dominantan, posebno u napadu, kada sam bio na vrhuncu karijere", smatra Novicki.

Nemački košarkaš je istakao da nikad nije imao uticaj u odbrani i skoku kao Abdul-Džabar, ali smatra da je bio "prostojan" skakač, jer je dve sezone imao prosek od 9,9 uhvaćenih lopti po meču.

"Ne želim da se razmećem statistikom, jer je očigledno da on ima bolju. Ali mislim da ne možeš više od deset sezona imati prosek od 25 poena i ne biti dominantan. Mislim da ne možeš biti šesti strelac lige tokom 18 godina, a da ne budeš dominantan u jednom trenutku", zaključio je Novcki.

Novcki je postigao 28,934 poena u karijeri, dok je legendarni centar Baksa i Lejkersa Abdul-Džabar verovatno nedodirljiv na prvom mestu sa 38.387 poena.

Ove sezone Novcki prosečno beleži 17,7 poena uz 6,5 skokova po utakmici.

Komentari / 0

Ostavite komentar