ФСС о намјештању: Састанак са МУП-ом, па контрола!

Из Пазове стиже најава да ће "Кућа фудбала", заједно са полицијом, формирати тело које ће контролисати регуларност такмичења. Звезда се јавила на погрешну адресу. Нема више помоћи клубовима.

Фудбал 04.02.2016 | 19:20
ФСС о намјештању: Састанак са МУП-ом, па контрола!

Састанак са МУП и формирање тела које ће пратити регуларност.

ФК Црвена звезда јавила се погрешном органу Фудбалског савеза Србије.

ФСС ускраћује финансијску помоћ клубовима, до даљег.

Измењена је листа судија.

Померени теритиоријани избори за април, Изборна скупштина ФСС у јуну.

Ово су биле четири најважније теме на данас одржаној седници Одбора за хитна питања у Старој Пазови, којом је председавао први човек српског фудбала, Томислав Караџић.

Саопштење са портала ФСС преносимо у целости:

"Овом приликом разматрана су питања у вези са суђењем. Усвојена је одлука о измени и допуни Одлуке о листи судија и помоћних судија на утакмицама Суперлиге у текућој сезони 2015/16. Такође, усвојена је Одлуке о допуни Одлуке о верификацији листе судија за суђење и помоћно суђење на утакмицама Прве лиге Србије, као и измена и допуна Одлуке о верификацији листа за суђење, помоћно суђење и листе делегата-инструктора на утакмицама Спрске лиге група Београд. Такође је допуњена Листа посматрача суђења на утакмицама Суперлиге у овој такмичарској сезони", навео је ФСС али, за сада, нису наведена и конкретна имена.

"У вези сумњи у регуларност одређених утакмица у националном првенству, као и у утакмицама Купа Србије, усвојен је закључак да се са представницима МУП-а Републике Србије организује састанак, на коме би се иницирало формирање заједничког тела, које би контролисало рагуларност такмичења и то првенствено са аспекта односа између клубова у такмичењу", пише у саопштењу, међутим није наведено када би ово тело требало да почне са радом и да ли би се оно бавило и сумњивим утакмицама из прошлости.

"Одбор за хитна питања се упознао са дописом ФК Црвена звезда, а поводом одлуке Дисциплинске комисије ФСС да се овом клубу због неизмирених обавеза према играчу Мијаиловић Николи, које су утврђене одлуком Арбитражног суда ФСС, изрекне мера забрана регистрације (трасфера) нових играча", наводи се у саопштењу.

"Одбор за хитна питања је констатовао да одлучивање по овом питању није у његовој надлежности и донео закључак да се допис ФК Црвена звезда проследи Дисциплинској комисији ФСС. Констатовано је да је у појединим средствима јавног информисања нападнут ФС Србије због ове одлуке и да се ради о произвољним и непринципијелним ставовима, јер се у систему рада ФСС тачно зна шта су чије надлежности".

Даље је наведено и...

"На данашњој седници, а на основу сугестија регионалних савеза да се продуже рокови да би било више времена за квалитетан изборни поступак, донета је Одлука о измени Одлуке о роковима за спровођење избора у ФСС. Овом одлуком избори у територијалним фудбалским савезима померени су за период 11. – 30. април 2016. године, док ће се конститутивна – Изборна Скупштина ФСС одржати у крајем маја, почетком јуна 2016. године".

За крај, ускраћена је финансијска помоћ клубовима.

"Одбор за хитна питања донео је одлуку да се да се даљег не додељују средства за помоћ клубовима (позајмице/бесповратно), јер су иста потребна за редовно функционисање Савеза и свих активности које су предвиђене у наредном периоду", закључује се на крају саопштења.

На данашњој седници разматране су и могућности помоћи територијалним фудбалским савезима, питања из домена базичног фудбала и спровођења нових радова на теренима Спортског центра ФС Србије у Старој Пазови, а донета је и одлука о новчаној помоћи Фондацији "Тијана Јурић".

Коментари / 0

Оставите коментар